Android smartfon koji su mnogi čekali: LG G3!

Konačno je zvanično najavljen LG-jev najbolji model do sada!

LG-G3-Gallery

London je prvi na svetu video pravi, novi LG G3 model, čije su specifikacije curele danima pre njegove premijere. LG G3 je ono najbolje što LG u ovom momentu može da ponudi tržištu i, iskreno, ne pamtimo da je neki Android uređaj toliko zaintrigirao korisnike.

Kućište novog smartfona napravljeno je od laganog polikarbonata fine završnice koja podseća na metal i dolazi sa zaštitom od grebanja, a otporan je i na dosadne otiske prstiju. Povratak je napravio Rear Key način upravljanja, koji je omogućio čiste ivice sa strana, bez tastera i lakše držanje telefona i pored njegovog velikog displeja i dimenzija. Baterija novog LG-ja je izmenjiva, kapaciteta 3.000 mAh i moguće ju je napuniti i bežičnim putem.

Što se softvera tiče LG G3 dolazi sa uprošćenim, kako u kompaniji kažu jasnijim interfejsom, kompaktnom tastaturom na displeju, koju je lako koristiti i jednom rukom, ali i posebnim aplikacijama, koje će se koristiti za dodatnu opremu, kakav je poseban „flip cover“ sa kružnim prozorom. Tu su još i KnockCode, KnockOn opcije i Health aplikacija.

LG G3, G3, LGFoto: Promo.LG G3 u tri boje.

Neke od najznačajnijih novih funkcija su date u nastavku teksta.

Smart Keyboard: Ova napredna tehnologija će učiti od vas dok kucate, kako bi sprečila nastanak grešaka. Tastatura smanjuje greške prilikom kucanja do 75 odsto, tako što prati i analizira navike kucanja i intuitivno prepoznaje reči koje korisnik namerava da napiše. Položaj tastature može da se prilagođava ruci korisnika i poziciji palčeva.

Smart Notice: Kao lični asistent, Smart Notice daje sugestije i preporuke, bazirane na navikama korisnika, korisničkim šablonima i lokaciji, kako bi im omogućio informacije onda kada su im najpotrebnije. Smart Notice opcija će vas podsetiti i na telefonski poziv koji ste ranije odbili, pitajući vas da li biste hteli ponovo da pozovete tu osobu. Ukoliko imate veliki broj dokumenata ili aplikacija koje ne koristite, a zauzimaju vam dragoceno mesto na memoriji, Smart Notice će vas pitati da li biste želeli da ih izbrišete ili deinstalirate. Ipak, ono što ovu opciju izdvaja od ostalih ličnih asistenata jeste opcija govora. Umesto da samo prikazuje temperaturu i vremensku prognozu, Smart Notice će vam dati preporuku, poput „Možda bi trebalo da ponesete kišobran, jer će verovatno padati kiša večeras„.

LG G3Foto: Promo.Sve boje LG-ja G3.

Smart Security: Shvatajući važnost bezbednosti poverljivih informacija u slučaju da dođe do zamene telefona, krađe ili ukoliko ga izgubite, LG G3 ima veliki broj naprednih bezbednosnih karakteristika , kao što su:

Knock Code, koji omogućava korisnicima da otključaju svoj uređaj uz pomoć šablona. Korisnici mogu da kreiraju i svoje lične šifre koje mogu da unose na bilo kom delu ekrana. Korisnici G3 telefona mogu da koriste i KnockON opcije kako bi proverili koliko je sati ili da bi pristupili početnom meniju.

Content Lock će sačuvati lične podatke od očiju javnosti, dok pokazujete telefon svojim prijateljima. Kada je G3 povezan sa kompjuterom, Content Lock sprečava mogućnost uvida u zaštićene dokumenata. Zaključani dokumenti se čuvaju na internoj memoriji G3 telefona ili na micro SD kartici.

Kill Switch daje mogućnost vlasnicima G3 telefona da onesbosobe svoj telefon prilikom krađe. Uz pomoć ove opcije možete da izbrišete sadržaj telefona, kako lični podaci ne bi bili ugroženi. Kill Switch takođe obuhvata i antivirus skeniranje i zaključavanje na daljinu, zajedno sa mnogim drugim karakteristikama.

LG G3, LG, G3Foto: Radomir Marković/MONDO portal.LG G3 specifikacije.

LG će takođe imati u ponudi i kolekciju novih vrhunskih dodataka, koji će pratiti LG G3.

QuickCircleTM futrola: Dostupna u 5 boja, ova futrola će omogućiti jednostavan pristup funkcijama koje se često koriste kao što su pozivi, pisanje poruka, pokretanje programa za puštanje muzike i kamera, sve to preko QuickCircle prozora.

LG će imati u ponudi i liniju Slim Guard i vrhunskih Slim Hard futrola koje će štititi stilizovani G3 telefon.

LG Tone InfinimTM (HBS-900): Kreiran u saradnji sa kompanijom Harman/Kardon, bluetooth stereo slušalice pružaju vrhunski kvalitet zvuka u stilizovanom dizajnu.

LG G3, G3, LGFoto: Promo.LG G3 ima displej dijagonale 5.5 inča.

LG G3 specifikacije:
– 146 x 74 x 8.9 milimetara, 150 grama
– Glavna kamera rezolucije 13 megapiksela sa optičkom stabilizacijom kadra (OIS+)
– Poseban kamera softver i samoportretisanje, brzi autofokus 276 ms, Led blic
– 4K video snimanje, prednja kamera rezolucije 2.1 megapiksela, širokougaona
– Novi interfejs kamere sa pojednostavljenim interfejsom, laserom pomognut autofokus
– Snapdragon 801, kvadkor Krait 400 CPU do 2.5 GHz, 2/3 GB RAM-a, 16/32 GB interne
– microSD slot za kartice do do 128 GB memorije
– Adreno 330 grafika
– Displej 5.5 inča (oko 14 cm), QHD 2.560 x 1.440, Gorilla Glass, 538 ppi, sRGB
– Baterija kapaciteta 3.000 mAh, izmenjiva
– Android KitKat 4.4.2 sa LG Optimus interfejsom
– Infrared adapter i daljinski upravljač softver, zvučnik jačine 1 W, do 1.5 W
– Podrška za GSM/HSPA+/LTE mreže
– Bluetooth v4.0, NFC, Wi-Fi (DLNA, direct i hotspot), audio 3.5 mm i microUSB.

LG G3, LG, G3Foto: Radomir Marković/MONDO portal.Enterijer u kojem je održana LG G3 prezentacija, u Londonu.

Jednostavan dizajn
Floating Arc dizajn, sa ergonomičnim svodom i tankim profilom omogućava izuzetno udoban hvat, što olakšava svakodnevnu upotrebu G3 telefona. Rear key funkcija je i dalje simbol inovativnog LG dizajna, sa redizajniranim kontrolama za uključivanje uređaja i podešavanje zvuka. Metalik maska sa matiranom završnom obradom, koja omogućava da G3 uvek izgleda čisto i bez otisaka prstiju, u ponudi će biti u 5 boja : metalik crna, svileno bela i šljašteće zlatna. Kako bi upotpunio spoljni dizajn telefona, LG je usvojio minimlistički dizajn korisničkog interfejsa sa flat grafikom. Kružni motiv na novom korisničkom interfejsu kreiran je po uzoru na oblik i koncept LG logoa, oslikavajući njegov jedinstven vizuelni stil i identitet.

Više ekskluzivnih slika sa premijere iz Londona potražite na MobIT Facebooku!

LG G3, G3, LG

 

izvor: http://mondo.rs