Aplikacije koje moraš da isprobaš na Androidu

Pogledajte ovih desetak „launcher“, „lock screen“ i teme aplikacija, odlične su!

Windows-Phone-apps

Nije lako pronaći prave aplikacije za Android telefon, posebno nama u Srbiji, jer nam nisu dostupne one „premium“ aplikacije, a u mnogima se, i pored „free“ oznake, traži da se dokupe gotovo svi iole kvalitetni sadržaji, kako bi se aplikacije koristile u potpunosti. Osim WhatsApp, Viber, Skype, Google aplikacija i onih najpopularnijih za koje već znate isprobajte i ove, koje je Business Insider izabrao kao najbolje za „launcher“ stvari.

Aplikacije možete skinuti klikom na ime svake aplikacije.

1. Aviate
Yahoo je napravio odličan alternativni „launcher“ za Android uređaj, koji olakšava korišćenje omiljenih aplikacija, omogućava lakšu organizaciju prečica i ne opterećuje telefon previše što se rada tiče. Aplikacija Aviate sadrži opciju „Spaces“ koja u gornjem uglu ekrana menja sadržaje, u zavisnosti od toga gde se nalazite i doba dana, kako bi vam ponudila prave mogućosti i informacije – na putu do posla videćete gužvu u saobraćaju, prognozu i slično.

2. Start
Odlična dopuna za „Lock screen“ novijih Androida omogućava korišćenje aplikacija po izboru na zaključanom ekranu. Recimo, u traci s leve strane možete spakovati ikonice Twittera, Facebooka, Instagrama i drugih aplikacija, koje će vam prikazati nove informacije kada kliknete na njihovu ikonicu. Tu je i centralni prsten sa dodatnim informacijama, kao i gomilu tema koje u potpunosti menjaju izgled zaključanog ekrana.

3. Buzz Launcher
Ovaj izuzetno jednostavan za korišćenje program u potpunosti menja izgled Android sistema, a na raspolaganju su stotine tema. Omogućava organizaciju aplikacija i vidžeta.

4. Cover
Zamena za klasičan „Lock Screen“ uči vrmenom koje aplikacije u koje doba dana koristite i ubacuje njihove prečice na zaključan ekran, odakle ih možete učitati i koristiti i bez otključavanja telefona. Ova aplikacija još uvek je u beta fazi, ali radi dobro.

5. EverythingMe
Automatizovani „launcher“ koji organizuje omiljene aplikacije na početnim ekranima Androida i omogućava pretragu svih sadržaja, kako na netu, tako i na telefonu, kroz fajlove i aplikacije, odmah sa početnog ekrana. EverythingMe organizuje prečice, fajlove, kontakte i druge sadržaje.

6. Apex
Najuredniji „launcher“ za Android. Početni ekran ima samo jednostavnu sliku, Gogle pretragu i omiljene prečice. Takođe, omogućava regulaciju tranzitivnih animacija i promenu akcija koje se obavljaju pritiskom na „Home“ dugme.

7. Action
Jednostavan toliko, da morate da ga vidite! Omogućava azbučni (abecedni) raspored ikonica. Vi ste ti koji birate ikonice i sadržaj, a Action će se pobrinuti da uvek izgledaju dobro pomoću raznih pozadina.

8. Nova
Jedan od „launchera“ koji omogućava najviše podešavanja po izboru korisnika – od izgleda ikonica, preko tema, animacija, celokupnog izgleda Androida… Na osnovnom ekranu recite „OK, Google“ i započinje se glasovna pretraga, a na Playu se nalaze stotine tema i paketa ikonica.

9. Smart Launcher 2
Uredno, jednostavno i praktično. Smart Launcher 2 omogućava postavljanje samo osnovnih informacija na početni i zaključan ekran.

10. Themer
Stotine i stotine Android tema čeka na vas sa ovom aplikacijom koja sa svakom temom u potpunosti menja izgled Android telefona. Neke su besplatne, neke se plaćaju, ali ćete svakako imati ogroman izbor novih tema, koje su razvrstane po kategorijama, na raspolaganju.

izvor: http://mondo.rs