Bing objasnio Googlu: Apel za pomoć poplavljenima!

Pretraživač Bing na svojoj internacionalnoj stranici objavio informacije o poplavama u Srbiji, BiH i Hrvatskoj i kako da se pomogne ugroženima.

bing-for-balkans-2

Bing tim u SAD odgovorio je na apel lokalnih Microsoft kancelarija u Beogradu, Zagrebu i Sarajevu i na apel domaćih korisnika da taj pretraživač i Microsoft kompanija pomognu u informisanju svetske javnosti o poplavama u regionu. Informacija „Poplave na Balkanu“ vrti se zajedno sa ostalim izdvojenim vestima sa slikom (Tile) na početnoj stranici Bing.compretraživača na teritoriji Amerike, Zapadne Evrope i u drugim delovima sveta. Klikom na sliku i vest dobijaju se informacije, kako o poplavama, tako i o načinima na koji korisnici mogu da pomognu ugroženom stanovništvu.

Takođe, Microsoft je na svom oficijelnomglobalnom blogu 21. maja objavio instrukcije za pomoć preko Crvenog krsta u poplavljenim područjima/zemljama.

Kada smo pre nekoliko dana pisali sa sličnim zahtevom Googlu, umesto vesti vidljive u drugim delovima sveta, dobili smo crni flor, koji se video samo u Srbiji i nekm zemljama ex Ju regiona. I da razjasnimo još nešto, niko nije tražio novac od Googla, tražilo se da „šire informiše“ javnost u drugim delovima sveta o katastrofalnim poplavama koje su pogodile Srbiju, Hrvatsku i BiH. Google čak na svom Google+ nalogu nije ubacio informacije o načinima pomoći za Republiku Srpsku i SMS broj 1458, a informacije za Hrvatsku su bez većine linkova…

izvor: http://mondo.rs