BitTorrent predstavio siguran torent čet program

Prijavite se za testianje novog, sigurnijeg četa, čiji sadržaj se ne skladišti, niti prolazi kroz servere, a predstavlja ga BitTorrent ekipa.

BitTorrent-Bleep

Portal TorentFreak i Engadget najavili su početak zatvorenog pre-alfa testiranja novog, posebnog i sigurnijeg torent četa – BitTorrent Bleep. Ovaj čet ne skladišti nikakve informacije na serverima, jer koristi istu peer-to-peer tehnologiju, kao i torenti i na može se utvrditi ko četuje, u koje vreme i šta je ko rekao tokom čet sesije.

Decentraizovano slanje i deljenje poruka i metadata podataka je omogućilo potpunu anonimnost korisnika koji koriste BitTorent Bleep platformu za razmenu poruka, koja omogućava komunikaciju bez prisluškivanja. Ipak, još uvek je rano govoriti o pravoj vrednosti ove platforme, jer je ona trenutno omogućena za korišćenje samo malom broju korisnika na Windows 7 i Windows 8 mašinama, instalirani klijent može da se koristi samo na jednom uređaju i ne može da se „pomera“.Oflajn porukanje nije podržao, ali zato glasovni pozivi već jesu, kao i „inkognito“ mod prijave na čet.

BitTorrent Bleep, BitTorrent, Bleep
izvor: http://mondo.rs