Čudo: Google ažurirao jedinu Windows aplikaciju!

Lepo je videti da Google nije zaboravio ovu aplikaciju. Nadamo se da će u budućnosti i ostale biti dostupne Windows korisnicima.

11846254_10207328399709513_1018656530_n

Jedina Googleova aplikacija koja je zvanično dostupna u Windows prodavnici je Google Search. Ostale možete preuzeti sa nekih drugih sajtova.

Aplikacija je ažurirana kako bi bila kompatibilna sa Windows 10 operativnim sistemom. Izgled je malo promenjen, modernizovan i dosta je sličan aplikacijama koje koriste Material dizajn.

Google Search aplikacija dozvoljava Windows 10 korisnicima pristup Googleovom search engine-u bez korišćenja pregledača. Mikrofon je podržan pa će korisnici moći da izgovore ono što žele da pretraže. Aplikacija takođe podržava pretragu fotografija. Dostupna je i strana sa online verzijama Google aplikacija i servisa kao što su YouTube, Gmail, Mape, itd.

Ako izuzmemo ovu aplikaciju, Google nikada ni na koji način nije pokazao da želi da predstavi izvorne aplikacije za Windows 10 (iako je predstavio Xbox One YouTube aplikaciju).

Google aplikacija je dovoljno dobra. Lepo i izgleda. Još uvek ne radi na Windows 10 mobile verziji, ali to će se najverovatnije promeniti uskoro, navodi Windows Central.

izvor: http://mondo.rs