Da li Sony sprema veoma neobični Xperia Z3X telefon

U 2013. godini, Sony je predstavio Xperiu Z Ultra, koja je bila pametni telefon koji je pomerio granice između telefona i tableta, posebno sa ekranom od 6.4 inča. U jednu ruku se može reći da je to bio zanimljiv uređaj, ali da li se Sony sprema da nam predstavi njegovog naslednika?

xperia-z3x-640x479-600x449

Prema kineskom sajtu Digi-wo čini se da je naslednik Xperia-e Z Ultra u izradi. Iako ovo sve izgleda pomalo sumnjivo, pa čak i da se pokaže lažnim biće zanimljivo vidjeti komantare.

U svakom slučaju uređaj bi se trebao zvati Xperia Z3X. Prema glasinama, Sony je najavio da će ekran smanjiti radi lakšeg upravljanja na 6.14 inča. Što znači da bi rezolucija od 2560 x 1152 u kombinaciji sa manjim ekranom trebala ponuditi oštriju i bolju sliku.

Priča se da bi uređaj trebao pokretati Qualcomm-ov 64-bitni Snapdragon 810, što izgleda prilično sumnjivo, jer ni Snapdragon 805 još nije postao skroz zastupljen. Uređaj bi takođe trebao posedovati kameru od 22MP, kao i sopstvenu opremu u DSLR, kao što je spoljni blic koeg možete videti na slici iznad.

Sony je i do sada poznat po kvalitetnim kamera na svojim telefonima, ali ako se ovo pojavi biće zaista spektakularno. Šta vi mislite o ovakvom uređaju?

izvor: http://balkanandroid.com