Evo kako da se otarasiš Facebooka!

Četiri koraka dele te od rastanka sa Facebookom, pod uslovom da to zaista želiš!

download

Facebook je otišao predaleko! Ili su to, ipak, učinili ljudi koji ga koriste? Svejedno, Fejs ti oduzima sve više vremena, nerviraju te bespredmetni postovi, glupe objave, selfiji kojih ima toliko da ne možeš da se odbraniš od njih, a i Facebook eksperimentiše sa emocijama i psihičkim stanjem svojih korisnika. Bez obzira na to da li je razlog tvoj odluke za iskljčenje sa Fejsa neki od ovih ili neki sasvim ličan i drugi razlozi, evo četiri laka koraka na koja nas je inspirisao „Huffington Post“, koja će te držati podalje od društvene mreže koju u ovom trenutku aktivno koristi oko 1.3 milijarde ljudi!

Korak 1: Obrišite Facebook aplikaciju!
Zadržite ikonicu Facebooka i, na Androidu je prevucite u kantu za smeće, na iPhonu kliknite na „X“, a na Windows Phonu pritisnite „Deinstall“ opciju. Ćao, nema više! Možda je sa tvojim Androidom Facebook došao preinstaliran, pa se ne može baš tako lako izbrisati u potpunosti, ali onda otiđite u Aplikacije, nađite Facebook i pritisnite „Obriši keš“, kako bi se obrisali svi tvoji podaci koji su uneti na Fejs nakon kupovne telefona.

Korak 2: Blokirajte pristup Facebooku na kompu
Ukoliko koristite Chrome, preuzmite dodatak Block Site, idite na Facebook adresu, desni klik i dodajte Faceboook.com na Block listu sajtova. Sledeći put kada odete na Facebook.com Chrome će izbaciti poruku da je taj sajt blokiran koristeći Block Site ekstenziju. Možete otići i korak dalje, blokirajte i reči Facebook, Fejsbuk, Fejs i slične, kako vas ta mreža više nigde ne bi pratila…

Korak 3: Deaktivirajte Facebook nalog
Idite u podešavanja svog naloga (ikonica katanca sa tri crtice), zatim u „See More Settings“ pa u „Security“ i u novoj kartici na dnu vas čeka „Deactivate your account“. Facebook će vas slikama vaših omiljenih prijatelja emotivno uzdrmati, ali ne dajte se prevariti i produžite ka izboru razloga zašto želite da deaktivirate nalog, izaberite neki ili ga upišite i kliknite na „Confirm“. Udahnite duboko i nastavite dalje kao da se ništa nije dogodilo.

Korak 4: Raskinite vezu – izbrišite nalog zauvek!
U istom panelu, gde se nalazi „Security“ kartica, odmah iznad je „General“ kartica, u okviru koje se nalazi opcija za preuzimanje svih tvojih Facebook sadržaja „Download a copy of your Facebook data“. Klik na to i sačekajte da se preuzimanje završi. Nakon što je sve na bezbednom mestu (računaru ili mobilnom hard disku) kliknite na link „Delete My Account„. Zbogom Fejsbuče!

izvor: http://mondo.rs