Facebook izbacuje poruke iz mobilne aplikacije

Uskoro će Facebook aplikacija ostati bez opcije za četovanje, kako je ranije i najavljeno.

Facebook-Messenger-WP8

Već smo pisali o tome da Facebook planira da ukine četovanje u primarnoj Facebook aplikaciji za Android, Windows Phone i iOS platforme i da će se pažnja sa aplikacije prebaciti na samostalnu Messenger aplikaciju. Takođe, prema ranijim informacijama portparola Facebooka za medije, društvena mreža uveliko testira novu verziju aplikacije koja nema integrisan čet, odnosno mogućnost razmene poruka. To znači da će korisnici u budućnosti moći da koriste samo Facebook Messenger aplikaciju, koja već sad omogućava razmenu klasičnih SMS poruka, dopušta vezivanje broja telefona korisnika i imenika, ima integrisano slanje glasovnih poruka i pozivanja kontakata iz iste aplikacije.

Facebook Messenger

Facebook Messenger omogućava i slanje slike, direktno slanje selfi fotografija, kratikih ili dužih video klipova, kao i slanje stikera i drugih sličica koje se mogu preuzeti iz prodavnice Messengera. Naravno, MobIT je već nekoliko puta detaljno pisao o svim mogućnostima Messenger aplikacije, onako kako su one stizale pa sve o toj aplikaciji možete pročitati na linku u povezanim vestima.

Facebook Messenger,Facebook,Messenger,WP8,Windows Phone.Messenger postaje jedina opcija za Facebook čet.

Prema pisanju Engadget portala Facebook će u narednih nekoliko dana nastaviti da obaveštava korisnike o preseljenju čet opcije na Messenger aplikaciju, koju u ovom trenutku koristi preko 200 miliona ljudi, koji svakog dana pošalju preko 1.2 milijarde poruka.

izvor: http://mondo.rs