Google će prikazivati više “SafeBrowsing“ upozorenja o malverima

U zavisnosti od toga kakve su vam navike kada je reč o surfovanju internetom, imate šanse da se susretnete sa upozorenjem u Chromeu koje vam govori je verovatno bezbednije da ne nastavite dalje do sajta koji ste želeli da posetite. To je Googleov Safe Browsing na delu. U narednih nekoliko nedjelja, kompanija planira da pruži korisnicima brojna poboljšanja ovog servisa.

v1_4490_uws

To znači da ćete viđati Safe Browsing upozorenja više nego ikad pre, zbog toga što je Google napredovao u identifikovanju sajtova sa malverima i neželjenim softverom, i fišing napada.

Tokom prethodnih nekoliko meseci, Google se fokusirao na programe koji ubacuju oglase na stranice koje ih prethodno nisu imale ili zamenu postojećih. Ove mreže za ubacivanje oglasa su često vektori napada malvera. U najboljem slučaju, Safe Browsing će sprečavati korisnike da instaliraju ove programe za ubacivanje oglasa na računare.

Google je u maju objavio da Safe Browsing prikazuje 5 miliona upozorenja dnevno i da otkriva više od 50000 sajtova sa malverima i fišing sajtova mesečno.

Google Safe Browsing štiti korisnike od fišinga i malvera od 2006., i od neželjenog softvera od prošle godine. On pruža zaštitu korisnicima Chromea, Firefoxa i Safarija, i korisnicima različitih platformi – Windows, Mac OS X, Linux i Android.

“U mnogim slučajevima, Safe Browsing unutar vašeg browsera je vaša poslednja linija odbrane, kažu iz Google”, kažu iz Googlea

izvor: http://www.informacija.rs