Google Chrome će vam uskoro omogućiti da odaberete koje lozinke ne želite da sinhronizujete

Vesti, 19.02.2020, 02:30 AM

Google Chrome će vam uskoro omogućiti da odaberete koje lozinke ne želite da sinhronizujete

Google Chrome već omogućava korisnicima da sinhronizuju svoje lozinke kada su prijavljeni sa Google nalogom, ali u nekom narednom ažuriranju pregledač će pružiti dodatne kontrole kako bi im omogućio da konkretnije odaberu koje lozinke žele da sačuvaju u Google nalogu.

Drugim rečima, korisnici će moći da odaberu lozinke koje ne bi trebalo da napuste njihov uređaj, a Googleov tim već eksperimentiše sa nekoliko ideja kako bi se to omogućilo.

Prema za sada dostupnim informacijama, jedna od njih svodi se na korišćenje oznaka koje bi se prikazivale na ekranu sa podešavanjima. One bi se pojavljivale samo ako je omogućena funkcija EnablePasswordsAccountStorage.

Google Chrome će korisnicima omogućiti da odaberu gde će sačuvati svaku lozinku, a namenske ikone koje će biti prikazane pored svake lozinke pomoći će im da saznaju da li su sačuvane na uređaju ili u oblaku.

Za sada još uvek nema tačnog datuma kada bi se ova funkcija mogla pojaviti, ali rana primena u Canary izdanjima Chromea bi trebalo da se dogodi kasnije ove godine.

Nakon što ova funkcija bude dostupna u Google Chromeu, trebalo bi je očekivati i u drugim na Chromiumu baziranim pregledačima, uključujući i Microsoft Edge.

Izvor:Informacija.rs