Google nudi neograničeni prostor na Drive-u za svega 10USD mesečno

Nakon što je pre par dana ‘Microsoft’ najavio nove mogućnosti i više prostora na svom OneDrive servisu za čuvanje podataka u oblaku, ‘Google’ je na I/O developer konferenciji uzvratio udarac.

Do sada su korisnici Google Drive servisa imali 15GB besplatnog prostora za korištenje i čuvanje svojih datoteka, a upravo toliko je odlučio, takođe besplatno, da ponudi i ‘Microsoft’ od 1. jula. Bitka za korisnike servisa u oblaku očigledno se tek zahuktava, jer od sada ćete na Google Driveu moći da dobijete neograničeni prostor na disku po ceni od 10USD mesečno.

13687_Google-Drive

Nema sumnje da je ovakva cena popriličan izazov, prvenstveno za firme koje nemaju svoj cloud server, ali i za pojedinačne korisnike koji imaju potrebu za većim prostorom na disku gde će čuvati svoje dokumente i datoteke.

Iako je inicijalno ova usluga namenjena upravo firmama, vrlo verovatno će je moći da koriste i privatni korisnici. Jedino ograničenje ove nove ‘Googleove’ ponude je da pojedinačna datoteka ne može da prelazi 5TB. Sve ostalo je, tvrdi ‘Google’, zaista neograničeno, što je uz ovu cenu zaista primamljiva ponuda.

izvor: http://www.itnetwork.rs