Google objedinio podešavanja bezbednosti i privatnosti na stranici “Moj nalog“

Pre više od tri godine, Google je objedinio svoju politiku privatnosti za sve svoje servise, a sada je kompanija najavila da će objediniti sve kontrole privatnosti i bezbednosti na jednom mestu koje je nazvano “Moj nalog”. „Moj nalog“ je dizajniran sa idejom da korisnicima bude jasno gde i zašto se njihovi podaci čuvaju.

v1_5676_Google

„Moj nalog“ pokriva bezbednosne postavke, lične podatke i privatnost i druga podešavanja naloga.

„Moj nalog“ pruža brz pristup podešavanjima i alatkama koje omogućavaju korisnicima da zaštite podatke i privatnost i odluče na koji način mogu da prilagode funkcionisanje Google alatki i usluga svojim potrebama.

Korisnici sada mogu lako proveriti svoja podešavanja bezbednosti, ažurirati informacije za oporavak naloga, proveriti povezane uređaje, dozvole za nalog, podešavanja Gmaila, i verifikacije u 2 koraka. Na stranici „Moj nalog“ korisnici ako žele mogu blokirati određene oglašivače u svojim rezultatima pretrage, kontrolisati vrstu ličnih informacija koje su povezane sa Google nalogom i sačuvanim podacima o lokaciji korisnika.

U delu “Lični podaci i privatnost” korisnici mogu da naprave kopiju sadržaja sa naloga koju mogu koristiti za druge usluge. Na istom mestu, oni mogu ovlastiti člana porodice ili prijatelja za zastupnika za nalog koji će moći da preuzme deo sadržaja sa naloga u slučaju da korisnik bude odustan iz bilo kog razloga u periodu koji je naveo.

Iz Googlea kažu da oni žele da pojednostave korišćenje kontrola i njihovu dostupnost da bi pomogli korisnicima da bolje zaštite svoje podatke i privatnost na internetu.

Kompanija je objavila i da će Android M, sledeća verzija Googleovog mobilnog operativnog sistema, omogućiti “granularne” dozvole third-party aplikacijama.

Google je objavio i da je pokrenut novi sajt sa odgovorima na najčešće postavljana pitanja u vezi privatnosti i bezbednosti.

izvor: http://www.informacija.rs