Google prati svaki tvoj korak – evo dokaza!

Pogledajte ovaj sajt i videćete mapu svog kretanja koju je snimila Google Maps aplikacija, za vreme dok su GPS i „Locations services“ bili uključeni. Tu je i rešenje kako da vas ne prate više.

Google-Maps

Možda niste znali za jednu staru opciju, ali Google i servis Google Maps, iako ih ne koristite uvek, redovno prate, sakupljaju i snimaju lokacije na kojima ste bili, put kojim ste se kretali i prikazuju to sve lepo na mapi. Ako ne verujete, evo uverite se i sami na LINKU. Potrebno je samo da se prijavite na servis sa Google nalogom koji inače koristite na telefonu i mapa će se „otvoriti“ za vas.

Na vama je da izaberete period koji vas zanima – dan, nekoliko, cela nedelja, mesec ili duže i sajt će uredno prikazati gde ste išli i napraviti „mapu“ kretanja istog trenutka.

Ovo digitalno „praćenje“ ili kako da ga već nazovemo radi zahvaljujući uključenoj „location services“ opciji na telefonu, a ako se ulogujete na sajt i nema nikakvih podataka o vašem kretanju, onda ste ili „nepostojeći subjekat“ ili ste uspeli nekako da pobedite sistem, piše na Junkee sajtu. Ukoliko je ovo drugo – molimo vas, dojavite nam kako ste uspeli! Šalu na stranu, isključite opciju GPS-a i „Locations“ servise i trebalo bi da praćenje prestane.

Ipak, sada nam ona priča o svetu pre Googla izgleda mrvicu zanimljivija 😉

Ljubomorne supruge, muževi, ne daj bože progonitelji i drugi koji žele da znaju gde ste u svakom trenutku imaju razlog više da „provale“ u vaš Google nalog. Evo kako da ih sprečite ili makar da im otežate „razbijanje“ lozinke!

izvor: http://mondo.rs