Google preporučuje korisnicima MS Edgea da zbog bezbednosti pređu na Chrome

Vesti, 21.02.2020, 02:00 AM

Google preporučuje korisnicima MS Edgea da zbog bezbednosti pređu na Chrome

Rat pregledača ponovo je aktuelan – Google i Microsoft reklamiraju svoj softver na štetu konkurenata. Prvi je počeo Microsoft, a sada se u Chrome Web prodavnici pojavilo obaveštenje u kome se korisnicima Microsoft Edgea kaže da treba da pređu na Google Chrome.

Pre desetak dana, Microsoft je počeo da prikazuje reklame u Windows 10 Start meniju koje sugeriše da bi korisnici Firefoxa trebalo da pređu na Microsoft Edge.

Kako je izvestio Windowslatest.com, sada Chrome Web prodavnica korisnicima Microsoft Edgea poručuje da bi trebalo da pređu na Google Chrome zbog bolje bezbednosti.

Kada korisnici Microsoft Edgea posete Chrome Web prodavnicu, Google će prikazati upozorenje: „Google preporučuje prelazak na Chrome kako biste bezbedno koristili ekstenzije“.

Upozorenje nudi korisnicima i link za preuzimanje Google Chromea.

Sa druge strane, kada koristite Google Chrome za posetu prodavnici, ova poruka se ne prikazuje.

Kako su i Google Chrome i Microsoft Edge bazirani na Chromiumu, to ukazuje da prodavnica prikazuje obaveštenje na osnovu korisničkog agenta pregledača ili neke druge karakteristike pomoću koje se identifikuje pregledač.

Iako Chromeove ekstenzije dobro funkcionišu u Microsoft Edgeu, nije jasno zašto Google smatra da Chrome može da pruži bolju sigurnost od Edgea kada su u pitanju ekstenzije.

Izvor:Informacija.rs