Google u Srbiji predstavio napredne servise

Google svojim servisima menja način poslovanja u svetu, ali i kod nas, pa pogledajte koje usluge ta kompanija nudi domaćem tržištu.

Google Enterprise Srbija, Google Enterprise, Google

Google, Miadria d.o.o. i Privredna Komora Srbije u Beogradu su organizovali skup na kojem su predstavljena Google Enterprise rešenja. Konferencija je otvorena izlaganjem o Google činjenicama, a nama je najzanimljivija bila ona da Google Search (pretragu) koristi oko 90 odsto Evropljana i čak 97 odsto korisnika interneta u Srbiji.

Milijarde ljudi koriste Google proizvode i usluge kako bi sebi i drugima omogućili lakšu komunikaciju i više slobodnog vremena. Ti proizvodi, unapređeni dodatkom poslovnih mogućnosti, čine kompaniju produktivnijom, inovativnijom i uspešnijom: Google Enterprise rešenja koristi 58 odsto od 500 najvećih svetskih korporacija sa liste Fortune 500, 66 odsto od 50 najboljih start-up projekata i 72 od 100 najboljih univerziteta, sve sa ciljem da njihovi zaposleni rade u bilo koje vreme, s bilo kog mesta, na bilo kom uređaju, bez gubitka sigurnosti i kontrole.

Google Enterprise Srbija, Google Enterprise, GoogleGoogle Enterprise u Srbiji.

Predstavnici Googla istakli su da je poslovni angažman odavno evoluirao iz kancelarijskog u moderan posao, odnosno da posao više ne čeka i da se može obavljati bilo kada i bilo gde. Zbog toga prosečan zaposleni danas koristi tri uređaja (kompjuter, tablet i pametan ili neki drugi telefon), pa je i sve veća potreba da se privatni uređaji koriste i u poslovne svrhe. Prema podacima Googla, oko 74 odsto zaposlenih svoj lični telefon koristi i za posao, a oko 71 odsto njih to čini sa tabletom, pa zbog toga u ovom trenutku već 54 odsto kompanija nudi mogućnost istovremene primene ličnog uređaja i u poslovne svrhe. Takvu mogućnost do 2020. godine nudiće oko 85 odsto svih kompanija.

Posebna pažnja bila je posvećena tome kako Google Apps aplikacije mogu da unaprede modernu komunikaciju, produktivnost i saradnju, čime i kompanije postaju uspešnije, kao i kako se Google Cloud platforma može iskoristiti u savremenom poslovanju u Srbiji. Pored toga, bilo je reči i o korišćenju Google Enterprise Search alatki koje omogućavaju Google kvalitet pretraživanja u kompanijskoj primeni. Predstavljene su i Google Maps for Business, koje omogućavaju vizuelizaciju sopstvenih poslovnih podataka na mapama.

Samsung,ChromeBookDizajn kao na Note 3 fabletu.

Google je u Srbiji predstavio i Chrome “cross-platformu” koja omogućava korišćenje svih pomenutih uređaja poput jednog i njihovu optimizaciju za posao lako i brzo, ali i bezbedno i sigurno. Chrome OS danas već koriste poznate kompanije, poput HP, Dell i Samsung kompanija, koje proizvode hardverski solidne, ali cenovno prihvatljive računare sa Google servisima, koji se mogu koristiti onlajn ili van interneta. Chromebook uređaji po povoljnijoj ceni omogućavaju nesmetan rad, učenje i obavljanje bilo kojeg posla, koji bi se inače mogao povezati sa korišćenjem Google servisa.

”Veliko nam je zadovoljstvo što smo danas bili u prilici da i u Srbiji predstavimo kako Google Enterprise rešenja mogu da unaprede poslovanje u Srbiji. Primena ovih rešenja i alatki omogućiće kompanijama koje posluju na domaćem tržištu kako uštedu, kroz ekonomičniju i racionalniju organizaciju poslovanja, tako i konkurentsku prednost u vremenima velikih ekonomskih pomeranja na globalnom nivou i promena, kojima svedočimo.“ Izjavila je Adriana Baranek, direktorka kompanije Miadria.

izvor: http://mondo.rs