Google za ovu nedelju najavio važna bezbednosna ažuriranja za Chrome, Chrome 81 stiže sledeće nedelje

Vesti, 30.03.2020, 09:30 AM

Google za ovu nedelju najavio važna bezbednosna ažuriranja za Chrome, Chrome 81 stiže sledeće nedelje

Google je nedavno objavio da zbog pandemije pauzira velika ažuriranja za Google Chrome,kako bi sesmanjio pritisak na programere koji sada rade od kuće i izbegali eventualni problemi sa kompatibilnošću. Sada je kompanija objavila više informacija o tome kako planira da ažurira pregledač.

Prvo i najvažnije, stabilna verzija Google Chromea koju trenutno koristi većina korisnika dobiće veliko ažuriranje već ove nedelje.

Ono što je važno znati je da bi ovo ažuriranje uključivalo samo bezbednosne i kritične ispravke za postojeću verziju Google Chromea, tako da ovo ažuriranje neće biti nova verzija, već samo ispravke koje su nam neophodne za Chrome 80.

Ali, Chrome 81 je ionako uskoro tu, jer Google kaže da će biti objavljen 7. aprila.

U isto vreme, Google je odlučio da potpuno odustane od Chromea 82, tako da će nakon verzije 81 kompanija preskočiti verziju 82 i objaviti Chrome 83.

Drugim rečima, Google Chrome 83 je sledeće veliko ažuriranje posle Chrome 81, a prema postojećem rasporedu trebalo bi da bude objavljen sredinom maja.

Počev od ove nedelje, svi ostali Chromeovi kanali trebalo bi da ponovo počnu da dobijaju ažuriranja uobičajeno. Chrome 81 će i dalje biti beta, dok će se Chrome 83 prebaciti na Dev kanal.

„Mi i dalje budno pratimo da su Chrome i Chrome OS stabilni, sigurni i da rade pouzdano. Obaveštavaćemo sve o svim promenama u našem rasporedu na našem blogu i podelićemo dodatne detalje o rasporedu u grupi Chromium Developers, prema potrebi“, kaže Google.

Izvor:Informacija.rs