Hakovani forumi Epic Games, ukradeni podaci korisnika

Forumi kompanije Epic Games su hakovani, i tom prilikom su kompromitovana korisnička imena, email adrese, lozinke i datumi rođenja korisnika.

v1_9428_EpicGames

Kompanija ovo nije objavila na forumu, tako da je jedina naznaka da se nešto dogodilo obaveštenje na sajtu da je u toku održavanje sajta i da će sajt uskoro ponovo raditi.

Ipak, kompanija je poslala email obaveštenja registrovanim korisnicima u kojima se kaže da kada forumi ponovo budu online, od njih će se tražiti da promene lozinke zbog toga što je Epic Games resetovao sve lozinke.

U obaveštenju se dodaje da su sve informacije koje su korisnici sačuvali ili slali na forumu (npr. privatne poruke drugim korisnicima) možda kompromitovane.

Pogođeni forum pokriva UDK, Infinity Blade, Gears of War, Bulletstorm, i Unreal Tournament.

Epic Games istražuje da li je ovaj napad pomogla neka firma koja se bavi kompjuterskom bezbednošću. Moguće je da su napadači iskoristili to što forum Epic Games još uvek koristi softver vBulletin 4.2.0, koji je trebalo da bude ažuriran jer je prethodnih bilo brojnih ispravki za bezbednosne propuste.

Korisnicima se savetuje da promene lozinku na drugim sajtovima i online servisima ako koriste istu lozinku koju su koristili na forumima i da budu opezni zbog mogućih pokušaja fišinga.

izvor: http://www.informacija.rs