HandyCall: Kako se pobrinuti za dolazni poziv bez prekidanja aktivnosti

handycall

Jeste li ikad bili usred pretraživanja interneta, igranja neke igre, kucanja dokumenta, poruke ili nečeg važnog što se mora bez odlaganja uraditi i onda odjednom dobili poziv na koji se ne želite javiti? Većina uređaja će odmah prikazati standardni ekran koji se inače pojavi u toku primanja poziva pa je potrebno pričekati pozivaoca da prekine ili da ga nepristojno ‘’otkačite’’ da biste mogli nastaviti sa radom. Šta ako se odluči na ponovni poziv ili još gore, sve to dovede do pogoršanja međusobnih odnosa što sa sobom može povući dodatne posljedice u stvarnosti?

Bilo je samo pitanje vremena kada će nekome dosaditi, smisliti rješenje i mnoge spasiti od potencijalnih neugodnosti. Ispostavlja se da je taj neko developer koji je napravio aplikaciju HandyCall. Ova vrlo korisna aplikacija pretvara dolazni poziv u mali iskočni prozor koji pluta iznad bilo čega što trenutno radite dok istovremeno sve ostaje vidljivo. One koji su pomislili da bi prozor mogao biti smetnja radu će obradovati činjenica da je moguće čak i prstom prevlačiti preko iskočnog prozora kao da ga nema, i bez brige, dodiri koji su namijenjeni interakciji sa samim prozorom bit će registrirani. Što se tiče prozora, opcije na raspolaganju su odgovor ili odbijanje poziva, gašenje zvona, paljenje speakera ili jednostavno smanjenje prozora. HandyCall se može podesiti i tako da ne smeta standardnom ekranu za pozive u slučaju kad je vašem Android telefonu ugašen ekran ili kad se nalazite na nekom od početnih ekrana. Uz ovo, moguće je podešavati i veličinu te providnost prozora. Ako želite da je HandyCall aktivan samo u određenom vremenskom periodu, omogućeno je postavljanje vremenskog intervala. Kako to izgleda u praksi možete vidjeti u sljedećoj galeriji.

Bitno je napomenuti i to da je ova aplikacija persistent što je odlično jer u prevodu znači da su šanse da će se aplikacija usljed preopterećenja uređaja drugim procesima sama u pozadini ugasiti i u ključnom momentu zakazati vrlo, vrlo male.

Ova za sada besplatna aplikacija trebala bi moći raditi na bilo kojoj verziji Androida, tako da ako ste zainteresirani za ovu funkcionalnost možete je sami preuzeti sa Play Storea i podijeliti sa nama svoje utiske.

izvor: http://balkanandroid.com