iPhone 6 hardver će nas razočarati?

Procurele su informacije o memoriji i još nekim komponentama novog iPhone 6 uređaja, koje nas nisu oborile s nogu. Šta vi kažete, iskreno?

iPhone-6

BGR portal, koji je dokazano naklonjen Apple kompaniji i njegovom iPhone smartfonu, piše kako je razočaran karakteristikama novog iPhona, jer su očekivali bolji hardver. Recimo, prema kineskim izvorima, koji imaju veze sa procesom proizvodnje telefona, koji je već počeo, iPhone 6 će imati jedan giga RAM memorije, u momentu kada imamo konkurente sa dav ili tri, a za Note 4 se šuška da će imati čak četiri gigabajta RAM memorije!

Ipak, BGR navodi da mala količina RAM memorije ne mora nužno da znači loše performanse, naprotiv! Uz novi A8 čip softver će sigurno leteti, ali ostaje žal za naprednim hardverom koje će „Androidaši“ imati.

Takođe, ne očekujte ni dugotrajniju autonomiju, jer je za povećani displej od 4.7 inča (u odnosu na četiri inča, koliko ima iPhone 5S) upotrebljena baterija kapaciteta nešto većeg od 1.800 miliamper-sati, koja će i dalje „štucati“, kao što to čine sadašnje baterije (ukoliko vas zanima šta to još iPhone ne ume i nema, posetite link)

Priča se i o vlastitom NFC, odnosno beskontaktnom načinu plaćanja, koje razvija Apple, a koje će biti pandan NFC tehnologiji. To znači da će Apple ograničiti upotrebu te tehnologije samo na iPhone uređaje, kao što je FaceTime poziv i druge Apple usluge.

izvor: http://mondo.rs