Kako da isključite automatsko ažuriranje aplikacija i igara na Android-u

it saveti

Bez obzira da li imate gomilu aplikacija na vašem Android uređaju, ili samo mali broj, možda ćete želeti da izaberete kada da ih ažurirate, umesto da one automatski odrade posao ažuriranja. Naravno, onemogućavanje automatskog ažuriranja je lagan posao. Međutim, oni koji su novi u Android-u, možda neće odmah znati odakle da počnu. Uz sve veći broj Android aktivacija, veliki broj novih korisnika prihvataju Google-ov OS svaki dan, tako da uvijek postoje početnici među nama.

Dakle, automatsko ažuriranje ne možete isključiti u podešavanjima vašeg uređaja, nego u preinstaliranoj Google Play Store aplikaciji. Kada otvorite aplikaciju, pristupite Play Store meniju u gornjem levom uglu (prva slika u galeriji). Sledeća stanica je kartica podešavanja (Settings), gdje ćete naći ‘Auto-update apps’ opciju. Aktiviranjem te opcije, otvorit će vam se pop-up prozor koji će vam ponuditi tri nove opcije, a dalje je očigledno da se prva opcija mora označiti: ‘Do not auto-update apps’.

I to je to! Uvek se možete vratiti i promeniti način ažuriranja vaših aplikacija.

PS: naše kratko uputstvo je urađeno na izvornom Android 4.4.4 KitKat sistemu, ali stvari bi trebale da budu približno iste, čak i da imate stariju (ili modifikovanu od strane nekog proizvođača) verziju Android-a.

   

izvor: http://balkanandroid.com