Kako da odaberete podrazumievanu aplikaciju u Android-u

14-600x367

Postoji nešto o načinu na koji Android upravlja udruženim datotekama koji jednostavno ne odgovara svima. Svaki put kada su dve ili više aplikacija u sukobu za određeni tip datoteke, vi se suočavate sa dvojnim izborom – koristite određenu aplikaciju samo jednom (Just Once), ili uvek (Always). Ako napravite grešku tako što asocirate neželjenu aplikaciju da radi sa određenim tipom vaših datotka, moraćete da resetujete podrazumijevana podešavanja aplikacije. Ništa strašno, ali je i dalje daleko od toga da bude jednostavno, zadovoljavajuće iskustvo.

Programer imena Giorgi Dalakashvili se odazvao u pomoć po tom pitanju sa aplikacijom naziva Better Open With. Ona je dizajnirana da zameni Android-ov upravljač aplikacija sa nečim fleksibilnijim i budimo iskreni, upotrebljivijim. Evo kako da besplatno razbijete podrazumevana podešavanja vaše aplikacije od ograničenja Android-a:

1. Instalirajte Better Open With sa Google Play prodavnice. Besplatna je.

google play button

2. Otvorite aplikaciju i podesite željena podrazumijevana podešavanja aplikacije za dostupne tipove datoteka. Kao što možete vidjeti, postoje audio fajlovi i strimovi, sadržaj pretraživača, fotografije, PDF dokumenti, video zapisi i strimovi. Ostale vrste dokumenata, kao što su Office datoteke ili običan tekst nisu podržane iz nekog razloga.

Imajte na umu da možete podesiti vreme odbrojavanja za svaki tip datoteke. I nakon otvaranja fajla, Better Open With će automatski pokrenuti željenu aplikaciju za datoteku nakon što se odbrojavanje završi. Tokom tog vremena, možete odabrati neku drugu aplikaciju iz liste dostupnih.

3. Bacite pogled na podešavanja Better Open With aplikacije. Možete birati između rešetkastog rasporeda aplikacija, ili između liste, a imaju samo prikazane ikonice bez teksta. Veličina teksta se može podešavati, dok se tema može podesiti na svetlo ili tamno, šta god više odgovara vašem trenutnom izgledu Android-a

3

4. Vreme je za otvaranje tipova datoteka! Sljedeći put kada otvorite sliku, na primjer, dobićete poznati prozor “Complete action using”. Izaberite Better Open With kao podrazumijevanu aplikaciju i pritisnite ok. To je to – sada možete imati omiljenu aplikaciju koja će otvoriti datoteku u nekoliko sekundi, ili odaberite drugu aplikaciju.

izvor: http://balkanandroid.com