Kako izbrisati Google+ nalog

Hteli vi to ili ne, velike su šanse da već imate Google+ nalog. Ova ”druga najveća” društvena mreža na svetu je žrtva Googleove politike da silom ujedini sve postojeće servise koje korisnici svakodnevno imaju u planu.

Google+ profil se automatski stvara na svakom koraku novog pristupa nekom od kompanijinih servisa, a nedavno je mreža dobila milione korisnika zahvaljujući brutalnoj integrisanosti s YouTubeom.

13941_Google_

Srećom, G+ se može ukloniti. Za početak treba otići na korisnički Google nalog. Kliknite na vašu profilnu ikonicu na gornjem desnom delu ekrana te nakon toga kliknite na Account link, koji se nalazi odmah pored Privacy linka.

Ono što vas zanima u novom prikazu jeste link na Data tools. Tamo možete preuzeti podatke vezane za vaš korisnički nalog, pristupiti drugim informacijama i sl., nego ono što vas zanima jeste Account management opcija, unutar koje stoji link ‘Delete Google+ profile and features’. Nakon klika otvoriće se stranica s informacijama da će brisanjem vašeg Google+ profila biti uklonjeni krugovi, +1 oznake, komentari i drugo. Imajte na umu da će vas ova opcija koštati komentisanja na YouTubeu, nego sve vezano za vaš Gmail bi trebalo ostati netaknuto.

izvor: http://itnetwork.rs