Kako se hakuje Facebook nalog

Teško, ali je izvodljivo.

facebook

Hakovanje Facebook naloga se sve češće traži, a automatski alati, koji se prodaju naMRAČNOM NETU, prema tvrdnji posetilaca Quora sajta neće obaviti tako nešto, a usporiće računar i lične podatke korisnika koji pokušava da ih iskoristi će kompromitovati i pokrasti.

Da bi se zaista hakovao nečiji Facebook nalog potrebna je jedna od ove tri stvari:
– Da neko ima slabu lozinku (NE KORISTITE OVE LOZINKE)
– Da jednostavno pitate (u zavijenoj formi, naravno) da vam je vlasnik naloga otkrije i
– Da unajmite hakera da „provali“ u nalog.

Prva solucija omogućava da, zapravo, korišćenjem „key generator“ programa nasumično otkrijete nečiji lozinku, jer je ona predvidljiva i laka. O tome smo pisali u OVOM tekstu. Slično je i sa „key loggerima“ koji se postavljaju na nalog žrtve, ali to mora biti urađeno direktno na računaru korisnika koji se hakuje – „key logger“ se najčešće ručno ubacuje na računar.

Drugo rešenje jeste da pomoću lažnih Facebook uzbuna i zahvaljujući naivnim korisnicima (opisivali smo to u okviru priča o Facebook virusima s porno snimcima, lažnim YouTube linkovima i resetovanjem lozinki) jednostavno saznate koja je lozinka korisnika. Naravno, za to ćete morati da se potrudite malo više, napravite novi malware ili iznajmite već postojeći, koji će naivnog korisnika navesti da sam otkrije svoje Facebook podatke. U te svrhe se koriste još i phishing i spam mejlovi…

Treća i najskuplja varijanta jeste da iznajmite hakera. Provaljivanje Facebook sigurnosne zaštite je složen, dugotrajan i zahtevan proces, koji mora biti opravdan i retko koji haker će se iz zabave baviti provaljivanjem u nečiji profil. To morate ili dobro podmazati (u kešu, naravno) ili se mora provaljivati u neki „WOW“ profil, poput Kim Kardašijan, od čijih bi fotki ili prepiski bilo koristi i za hakera. Pravi hakeri se vrlo retko bave ovim stvarima, a i kada se upuste u avanturu provaljivanja u nečiji nalog i ako ga otključaju dobiće „debelu“ nagradu odFacebookua plus će biti stavljeni na Zid Slavnih Facebooka, da svi vide da je taj i taj ili ta i ta uspela da provali Facebook. Ako i dalje insistirate na tome da haker radi na „upadu“ u nečiji profil – spremite makar 2.000 evra (za hakera s manje iskustva).

Kako se koriste „key loggeri„, gde se nabavljaju „phishing“ i druge „malware“ alatke više ćete pročitati na Quora sajtu, gde su napisana i iskustva korisnika koji su se ovim bavili.

izvor: http://mondo.rs