Kaspersky Antivirus 2015: najbolja zaštita do sada

Ovogodišnje izdanje Kaspersky Antivirusa i pratećeg Internet Security paketa (antivirus u kombinaciji sa firewallom i sigurnim online bankarstvom) donosi poboljšanu zaštitu protiv takozvanog ransomwarea – zlonamernog softvera, proslavljenog Cryptolockerom, koji enkriptujr fajlove na računaru i briše enkripcijski ključ ukoliko korisnik ne uplati određenu sumu napadačima. Kasperskyjev antivirus će sada automatski praviti backup osetljivih fajlova i dokumenata ukoliko im neki sumnjivi proces pokuša da pristupi. U slučaju da se radi o virusu, System Watcher komponenta Kaspersky antivirusa će ga obrisati i vratiti originalne verzije dokumenata.

13795_Kaspersky_Antivirus_2015_1

Kaspersky Internet Security sada prati sve procese koji pokušavaju pristupiti web kameri, te tako pruža zaštitu od perverznjaka i hakera koji na ovaj način žele saznati sigurnosne navike korisnika računara.

Probnu verziju Internet Securityja 2015 možete skinuti sa zvaničnog sajta, a kompletna verzija košta 60 dolara. Sam antivirus je, s druge strane, 40 dolara.

izvor: http://itnetwork.rs