Korišćenje aplikacija iz oblaka

Google kupio startup kompaniju koja će korisnicima omogućiti korišćenje aplikacija iz oblaka!

Google-Drive

Preuzimanje aplikacija i video igara na mobilnim uređajima je standardna porcedura za sve korisnike koja se uskoro može promeniti. Informacija sa The Information sajta, koju prenosiAndorid Authority, govori kako je kompanija Google prošle godine tajno kupila startupkompaniju Agawi, koja je kreirala tehnologije koje dozvoljavaju korisnicima da koriste mobilne aplikacije i video igre direktno iz oblaka na mobilni telefon.

Agawi (znači bilo koja igra, bilo gde, odmah), je zapravo bila partner sa nekoliko kompanija pre nego što ju je Google kupio. Dok kupovina nije prethodno bila prijavljena, TechCrunchobjašnjava da Agawi nije prestala samo da radi, već se i troje bivših zaposlenih sada vode kao zaposleni u Google kompaniji.

Zašto je Google kupio uopšte ovu kompaniju? Izveštaji navode da ovo može biti prvi veliki korakGoogle-a u odvajanju korisnika od preuzimanja aplikacija direktno na uređaj i navođenju da koristeweb za zabavu, gde zapravo Google zarađuje novac. I ne samo to, Google takođe može da koristi ove nove tehnologije kako bi implementiraoisprobaj pre nego što kupiš sistem sa aplikacijama, omogućavajući tako korsnicima da testiraju aplikacije iz oblaka pre nego što ih preuzmu na svoj telefon. Ako sve sa sistemom bude kako treba, pomoći će programerima da zarade više novca, i korisnicima da im uređaji rade bolje i brže. Detalja je trenutno veoma malo, ali bez obzira na to, logično je zašto komanija želi da investira novac u ovakve tehnologije.

Možda ćemo morati da čekamo još pre nego što budemo videli Agawi-jeve tehnologije na uređajima, a možda se ove glasine ispostave netačnim pa ne bude ništa od toga. Sve u svemu, ovo je itekako interesantan koncept vredan spekulisanja.

izvor: http://mondo.rs