LG smanjio G3: Najavljen LG G3 mini

Novi model iz G serije poseduje sve karakteristike većeg rođaka, ali u manjem kućištu i sa manjim displejom, uz novo ime: LG G3 Beat i LG G3 S.

LG-G3-Beat

LG je zvanično predstavio novi model pametnog telefona, LG G3 Beat, manju varijantupopularnog G3 uređaja. Ovaj model pruža kvalitetno korisničko iskustvo kao i njegov prethodnik, a zadržao je i metalik Floating Arc dizajn i brzi Laser Auto fokus. Razlika je u kompaktnijem pakovanju koje odlikuje ekran dijagonale pet inča (oko 13 centimetara), plasirajući ga tako za klasu iznad ostalih telefona srednje veličine.

LG G3 Beat je kreiran za rastuće tržište pametnih telefona male i srednje veličine, kao i za potrebe sve većeg broja korisnika, koji žele manji uređaj, ali dovoljno moćan da pokreće najpopularnije aplikacije. LG G3 Beat je zadržao neke karakteristike i funkcije G3 modela, ne praveći velike kompromise kada je kvalitet rada u pitanju.

Kao dokaz da i manje može da pruži dosta, LG G3 Beat je opremljen je HD IPS ekranom dijagonale 5 inča, što je najveći ekran u segmentu telefona srednje veličine. LG G3 Beat poseduje tanak ram oko ekrana i bateriju jačine 2.540 mAh.

Među karakteristikama LG G3 Beat izdvajaju se:
– Laser Auto fokus, koji omogućava fokusiranja najbitnih trenutaka brže nego ikada do sada, mereći razdaljinu između subjekta i kamere uz pomoć laserskog zraka
– Touch & Shoot karakteristika olakšava korisnicima da fokusiraju sliku i fotografišu jednostavnim dodirom na bilo koji deo ekrana, redukujući tako operaciju od dva koraka na samo jedan
– Gesture Shot opcija omogućava da se jednostavnim stiskom ruke u pesnicu ispred ekrana automatski pokrene odbrojavanje od 3 sekunde do fotografisanja
– Smart Keyboard je tastatura koja uči od vas, kako bi redukovala broj grešaka pri kucanju čak do 75 posto
– QuickMemo+ omogućava korisnicima da brzo beleže, crtaju i budu kreativni i inspirisani.

LG G3 Beat će prvo biti dostupan na tržištu Južne Koreje od 18. jula, odakle će se distribuirati po Evropi, gde će se prodavati pod nazivom LG G3 S. Cena i dostupnost će biti naknadno objavljeni.

 

LG G3 Beat, LG G3 S, LG, G3 S, LG G3 mini, G3 mini, G3 Beat
LG G3 S (LG G3 Beat) specifikacije:
– Procesor: Snapdragon 400, 1.2 GHz quad-core
– Ekran: 5 inča, IPS, 1.280 x 720, 294 ppi), 13 cm
– Memorija: 8 GB, 1 GB RAM,  microSD 128 GB
– Kamera: zadnja 8 MPx sa Laser Auto fokusom, prednja 1.3 MPx
– Baterija: 2.540 mAh (baterija može da se menja)
– Operativni sistem: Android 4.4.2 KitKat
– Dimenzije: 137 x 69 x 10.3 mm
– Težina: 134 grama
– Mreža: 4G LTE + HSPA+ 21 Mbps (3G)
– Veze: Wi-Fi b/g/n, Bluetooth 4.0, A-GPS/Glonass, NFC, USB 2.0
– Boja: crna, bela, zlatna
– Ostalo: Touch & Shoot, Smart Keyboard, QuickMemo+, Gesture Shot
izvor: http://mondo.rs