Microsoft objavio jednu od najvažnijih stvari ikad

Na Build 2015 konferenciji Microsoft je najavio nešto o čemu se dugo šuškalo i Windows telefoni su upravo postali „vreliji“…

10339328_1601595136724902_4054237565462999049_o

Godišnja Microsoftova konferencija, Build, namenjena programerima, ali i krajnjim korisnicima, održava se u San Francisku i upravo je najavljena jedna od najvećih novosti –Windows Phone i Windows 10 telefoni omogućiće rad Android i iOS aplikacijama!

Izvorni kod Android aplikacija razvijanih u Javi ili C++ omogućiće vrlo brzu transformaciju u aplikacije za Windows 10 za telefone i iskorišćenje najvećeg dela koda, što će programerima omogućiti da lako i brzo svoje postojeće Android aplikacije pretvore u Windows 10 kompatibilne. Sama Windows Phone platforma koristiće neku vrstu Android „podsistema“ koji će omogućiti laku primenu Android aplikacija i igara, tako da programeri mogu da iskoriste Windows API i prilagode Android kod za Windows Phone i Windows 10. Podržane su čak i Live Tiles i druge Windows Phone i Windows 10 opcije sa iOS i Android aplikacijama.

Microsoft će svojim programerima ponuditi ukupno četiri SDK alata kako bi olakšao prilagođavanje postojećih Android i iOS aplikacija (uz minimalan rad) za Windows Phone.

Novi SDK alati pravljeni su za veb stranice, NET i Win32, pomenute Java i C ++, ali i iOS Objective C pisane aplikacije, kako se vidi na našoj slici s događaja. Na poslednji način je Microsoft uveo Candy Crush Saga igru sa iOS sistema na Windows Phone i, makar koliko mi imamo iskustva s igrom, sve radi dobro, uz redovna ažuriranja aplikacije.

Ova odluka Microsofta (videćemo da li je i koliko dobra), deo je strategije kojom će kompanija pokušati da omogući programerima za Windows, Windows Phone, Android, iOS, Linux i Mac da dosegnu nove korisnike i aplikacije isporuče milionima novih ljudi. Microsoft se nada da će za dve do tri godine od leta, kad je lansiranje Windowsa 10, taj OS koristiti milijardu ljudi!

Pratite Microsoft Build 2015preko interneta uživo preko OVOG LINKA! Očekujte na našem portalu još dosta vesti sa Build 2015 konferencije, koje ćemo objaviti uskoro.

izvor: http://mondo.rs