Monitor dijagonale kao TV – 86 centimetara!

Predvodnik LG UltraWide linije monitora je 34UM95, prvi na svetu 34-inčni QHD monitor sa razmerom slike 21:9.

LG-Monitor-UltraWide-1

Kompanija LG Electronics predstavila je novu liniju “ultraširokih“ monitora u kojoj su podjednako zastupljeni kako profesionalni, tako i modeli monitora namenjeni svakodnevnoj upotrebi. Na čelu proizvodne palete nalazi se model 34UM95, jedinstven na svetu zbog svoje dijagonale od 34 inča, sa odnosom prikaza od 21:9 i QHD rezolucijom (3.440 x 1.440 piksela). Osim ovog, prikazani su i UM65 modeli, sa dijagonalama ekrana od 34, 29 i 25 inča i rezolucijom 2.560 x 1.080 piksela.

LG već po tradiciji kreira ekrane sa IPS panelom, koji zadovoljavaju najrazličitije zahteve korisnika, od onih profesionalnih do svakodnevnih. “Ponosimo se činjenicom da je naša kompanija prva predstavila jednistveni monitor na svetu, koji se odlikuje ne samo velikim dimenzijama, već i unapređenim tehnološkim mogućnostima i kvalitetom slike. Profesionalni korisnici u Srbiji, kao i oni koji ne prave kompromise, obradovaće ova linija monitora“, izjavio je Branislav Jordanov, marketing menadžer predstavništva kompanije LG Electronics u Srbiji.

LG Monitor UltraWide.LG Monitori UltraWide.

Najširi: LG 34UM95

Ovaj model ima rezoluciju od 3.440 x 1.440 piksela, što je skoro 2.4 puta veće od 16:9 Full HD rezolucije, a skoro 1.8 puta veće nego kod 21:9 Full HD monitora. Nikada do sada nije postignuta takva gustina piksela kod ekrana ovakvih dimenzija, čime je omogućen izuzetno efikasan rad profesionalnih montažera i svih stručnjaka koji se bave trodimenzionalnom grafikom i vizuelnom umetnošću.

Model 34UM95 poseduje brzinu prenosa podataka do 20 Gb/s, zahvaljujući Thunderbolt 2 tehnologiji koja omogućava gledanje i uređivanje video snimaka visoke rezolucije, dok ujedno pruža mogućnost prosleđivanja podataka i na druge uređaje, a sve to preko jednog jedinog porta. Može se istovremeno priključiti i više uređaja, čime se omogućava kreiranje radnih stanica, a povezivanje je omogućeno preko HDMI i DisplayPort konektora. Uz pomoć Thunderbolt 2 tehnologije, moguće je povezati 34UM95 sa Apple Mac Pro računarom, pa će svi korisnici moći da uživaju u prednostima najbrže kablovske veze.

Zahvaljujući IPS panelu, 34UM95 model daje čistu sliku jasnih boja i prikazuje više od 99 odsto sRGB spektra, a korišćenjem DisplayPort konektora, moguće je postići obradu boja od čak 10 bita. Uz pomoć True Color Finder softvera, postoji mogućnost i hardverske kalibracije, koja verno prikazuje boje.

Sve ove karakterstike upakovane su u elegantnu ambalažu, usklađenu sa LG CINEMA SCREEN dizajnom i opremljenu Crystal Float postoljem, koji stvara vizuelni utisak lebdenja. Osim tananog okvira i providnog postolja, i stereo-zvučnici ugrađeni u monitor doprinose verodostojnom doživljaju prilikom igranja igara i gledanja filmova.

Kako bi se karakrteristike ovog monitora najvernije predstavile, njihove specifikacije prezentovali su eksperti iz oblasti arhitekture i video montaže, kojima ovaj proizvod olakšava svakodnevni profesionalni rad.

Monitor 34UM95 već je dobio i međunarodno priznanje, u aprilu 2014. godine, kada je osvojio “TIPA“ nagradu, koja se dodeljuje za najbolji foto-monitor.

LG Monitor UltraWide.LG monitori. Ilustracija.

LG 34/29/25UM65 – za široku upotrebu

Sva tri monitora poseduju ekran rezolucije 2.560 x 1.080, što im omogućava prikazivanje više od 99 odsto boja sRGB spektra. Čak ni brzi pokreti više ne predstavljaju problem, jer ovi monitori poseduju brzinu reakcije od 5 milisekundi, a zahvaljujući IPS panelu ugao posmatranja iznosi 178 stepeni, što ih čini dobrim izborom kako za gledanje filmova, tako i za igranje igara. Njihov jednostavan i elegantan dizajn upotpunjen je ultratankim LG CINEMA SCREEN okvirom, a model 34UM65 ima i providno Crystal Float postolje.

Ova linija monitora izuzetno je laka za svakodnevnu upotrebu. Ukoliko odaberete režim rada za čitanje, ekran će odati utisak pravog papira, što manje zamara oči, a ujedno i štedi energiju. Osim toga, svakodnevni rad olakšava i 4-Screen Split funkcija, jer omogućava više otvorenih prozora istovremeno, deleći ekran na više polja (maksimalno 4). Ukoliko korisnik želi da promeni dimenzije otvorenih prozora, potrebno je samo da povuče bilo koju ivicu prozora, a ostali će se automatski prilagoditi novoj dimenziji.

Preporučene cene za 25UM65-P model iz UltraWide linije monitora iznosi 32,990 dinara, za model 29UM65-P 49,990 dinara, dok je model 34UM65-P u ponudi po ceni od 79,990 dinara.

izvor: http://mondo.rs