Najavio čudo, pa dobio otkaz!

Radnik Microsofta, koji je pre nekoliko nedelja najavio „čudo neviđeno“ u mobilnoj telefoniji sasvim iznenada – dobio je otkaz!

otkaz-GG-1

Viši inženjer Microsofta, Džeri Berg, u tom momentu zadužen za razvoj softvera pre nekoliko nedelja najavio je „čudo koje će Windows Phone napraviti u mobilnoj industriji“. Njegove reči preneli su mnogi IT mediji, a onda je upravo Džeri, potpuno neočekivano, dobio otkaz kao jedan od „višaka“ u Microsoft kompaniji, koja je najavila otpuštanje oko 18.000 radnika!

Da li je bog čuda ili zato što je već bio „viđen“ za otkaz, tek softverskim inženjerstvom Džeri će nastaviti da se bavi u nekoj drugoj kompaniji.

Kada je Džeri objavio „čudo neviđeno“ mnogi su nagađali da je u pitanju novi 3D telefon, odnosno Meklaren mobilni telefon sa potpuno novim 3D Touch sistemom upravljanja. Sada, ne samo da Microsoft otpušta 18.000 radnika, između ostalih i Džerija, nego je i Meklaren projekat ukinut, što je i zvanično potvrđeno, tako da ćemo još neko vreme sačekati da vidimo šta je otpušteni softveraš imao na umu.

izvor: http://mondo.rs