Nexus 6 bi mogao biti 5.9 inčni uređaj pod nazivom Shamu, u izradi Motorole

Google-Nexus-5-black-aa-13-600x337

Sa uvođenjem Android Silver projekta, neki su pomislili da je Nexus programu došao kraj. Što je osporeno od strane Google-a, jer smo videli glasine o novom Nexus tabletu, a sada se priča da je u izradi 5.9 inčni uređaj pod nazivom Shamu, što bi definitivno mogao biti sledeći Nexus.

Kao evolucja Nexus linije, nagađalo se da će sledeći Nexus 6 biti 6 inčni uređaj, ako su glasine tačne novi uređaj koji bi trebao biti napravljen od strane Motorole odgovara nagađanjima.

Ovu glasinu je objavio Android Police, koji su navodno dobili dokaz o izradi novog Nexus-a od strane izvora koji je upoznat sa projektom. Međutim sve što u ovom trenutku imamo jeste da je kodni naziv uređaja Shamu, koji je povezan sa dosadašnjom praksom davanja imena po vodenim stvorenjima od strane Nexus-a, te ekran od 5.9 inča koji bi trebao uključivati i skener otiska prsta. Ovaj uređaj je navodno najavljen za Novembar.

Ako su ove glasine tačne, očekuje nas uzbudljiva sezona Nexus uređaja. Jer je ranije najavljen  HTC Volantis, a sada i Nexus 6. Oba uređaja bi trebala doći sa preinstaliranom najnovijom verzijom operativnog sistema Android L.

Ovo je još uvijek malo informacija o Motorolinom uređaju. Mi ćemo u svakom slučaju pratiti dešavanja, i nadamo se da će stvari postati zvanične na jesen. Pošto je LG već negirao da radi na izradi novog Nexus uređaja, veoma je moguće da je taj posao dobila Motorola.

izvor: http://balkanandroid.com