Nov način zaključavanja telefona: Knock Code

Upoznajte Knock Code koji je jedinstven i nov, vrlo zanimljiv način zaštite privatnosti na LG telefonima.

Knock-Code

Knock Code deli ekran smart telefona na četiri nevidljiva kvadrata, koji će, nakon „kucanja“ dva do osam puta u odgovarajućem redosledu, aktivirati vaš uređaj. Sa više od 80.000 mogućih kombinacija, ova funkcija omogućava mnogo viši nivo bezbednosti, čak i od sistema za prepoznavanje otiska prstiju.

Nedavna istraživanja su pokazala da većina korisnika proverava i otključava svoje mobilne telefone od 100 do 150 puta dnevno, što je inspirisalo LG da dodatno unapredi Knock Code funkciju, poveća nivo njene sigurnosti i načini je još pogodnijom za svoje korisnike. Ova funkcija, koju je LG patentirao 2008. godine, jedinstvena je zbog izuzetno jednostavnog sistema otključavanja i zaključavanja telefona u jednom potezu, istovremeno obezbeđujući visok nivo sigurnosti podataka.

Kao što je ranije ove godine najavljeno na Svetskom mobilnom kongresu, Knock Code će postati jedna od glavnih funkcija ovogodišnjih modela LG smart telefona. Pored korisnika G2 mini smart telefona i uređaja F II i L III serija, od sada će i vlasnici G2 i G Flex modela moći da instaliraju ovu interesantnu funkciju zahvaljujući unapređenom softveru.

Kompanija LG Electronics je omogućila instaliranje Knock Code funkcije i za starije modele smart telefona od aprila 2014. godine.

izvor: http://mondo.rs