Novi Start Meni Windowsa izgledaće ovako?

Mashable portal objavio je sliku novog Start Menija, koji će se pojaviti u nekoj od narednih verzija Microsoft Windows operativnog sistema.

Novo-Start-dugme

Start Meni koji vidite na slici podseća na onaj koji smo videli na Build konferenciji u aprilu, ali nije potpuno isti. I dalje je tu poznati odeljak sa aplikacijama, korišćenim programima i prečicama, dok je sa desne strane METRO UI stil ikonica, odnosno odeljak koji sadrži aplikacije u modernom dizajnu, koji je Windows doneo u svojoj verziji 8/8.1. Korisnicima bi trebalo da bude na raspolaganju opcija za isključivanje METRO UI okruženja, ali i opcija da sve aplikacije, uključujući i prodavnicu, Podešavanja i druge Microsoft aplikacije koriste u prozorima.

Prema izvoru vesti, portalu Mashable, ostaje nejasno da li će ovo biti konačan izgled Start Menija kao i to kada ćemo ga ugledati na našim Windows 8.1 računarima – sa novom nadogradnjom Windowsa 8.1 ili tek na proleće 2015, kada bi trebalo da se pojavi prva verzija Windows 9 operativnog sistema.

Prema ranijim objavama Start Meni mogao bi da se pojavi u avgustu ili septembru, sa narednom Windows 8/8.1 nadogradnjom.

izvor: http://mondo.rs