Od starog laptopa napravite Android mašinu

Od starog napravite koliko toliko upotrebljiv računar s Androidom za igre i razonodu.

CustomizedDesktop

Slabašan hardver, najčešće s jednojezgrenim procesorom, imao je problema prilikom multitaskinga i na Windows sistemu kod većine povoljnih laptop računara od pre nekoliko godina. Ako imate neki takav i skuplja vam prašinu, evo prilike da ga „vratite“ u život i iskoristite kao dobru platformu za igranje Android igara i pokretanje nekih aplikacija.

 Srećom po nas, danas imamo Android, sistem koji se pokazao dobrim za mobilne telefone, tablete, ali i netbook i notebook računare. Početkom avgusta objavljena je najnovija verzija nezvaničnog porta za x86 platformu – Android 4.4.2 KitKat, u sklopu projekta otvorenog koda pod nazivom Android-x86, piše Zimo portal.

Dodate su posebne zakrpe za stabilniji i prijatniji rad, koristi se Linux kernel u verziji 3.10.52, a uključeno je i više upravljačkih programa, odnosno drajvera. Treba spomenuti i integraciju FFmpega zaslužnog za podršku raznolikom multimedijalnom sadržaju, mogućnost OpenGL ES hardverske akceleracije za AMD Radeon odnosno Intelove čipsete kao i poboljšan instalacioni program.

Kompletan spisak novosti možete pronaći nastranici projekta (gde su dati i linkovi za preuzimanje i uputstva za instalaciju).

izvor: http://mondo.rs