Ovaj TV komunicira s vlasnikom, snima i šeruje

Nova pametna serija TV uređaja omogućava snimanje programa na HDD, deljenje sadržaja i Cloud pristup sadržajima gde god usvetu da se nalazi njegov vlasnik!

Panasonic-VIERA-AS750

Panasonic Full HD VIERA LED LCD televizori srednjeg cenovnog razreda stižu i u Srbiju. Full HD i napredna tehnologija povezivanja spajaju TV karakteristike koje su i više od pametnih „Beyond Smart TV“ poput TV Anywhere i Remote Sharing opcije (TV bilo gde i Deljenje sadržaja sa udaljenosti).

Panasonic predstavlja proizvode iz srednjeg dela asortimana VIERA LED LCD televizora za 2014, za evropsko tržište – reč je o modelima AS640, AS650, AS740 i AS750 koji se odlikuju novim inovativnim karakteristikama za „pametnije“ I jednostavnije TV iskustvo. Uz TV Anywhere opciju možete pristupiti TV programima ili ih snimati gde god se na svetu nalazili, a s opcijom Remote Sharing možete slati fotografije, video zapise ili poruke direktno na vaš TV. Za potpuno intuitivan i individualan doživljaj tu je opcija my Stream za personalizovani kanal sa sadržajem namenjen uživanju samo Vama i Vašoj porodici.

AS640 dolazi u tri veličine od 40, 48 i 55 inča, a serija AS650 je dostupna u šest veličina ekrana, od 39 do 60 inča. Serije AS740 i AS750 se mogu naći u tri veličine ekrana, od 42 do 55 inča.

Zahvaljujući Direct LED (D-LED) pozadinskom osvetljenju nova serija televizora daje poboljšan kvalitet slike i ujednačeno osvetljenje. Napredne tehnologije za obradu slike zajedno s Dual Core Plus procesorom i tehnologijom BackLight Scanning Intelligent Frame Creation Pro od 1200 Hz garantuju znacajno brze pokrete i oštre detalje baš svaki put. Osim toga tzv. „Brilliant Contrast“ kontrast pruža najdublje crne i najsvetlije bele boje.

Televizori za 2014. pružaju fleksibilniji doživljaj kućne zabave budući da su kompatibilni s različitim vrstama povezivanja. AS750 model s ugrađenim Twin HD Tuner omogućava prijem svih digitalnih HD i SD programa preko kablovskog, satelitskog i DVB-T emitera bez potrebe za dodatnim prijemnikom. Simultano može primati dva HD programa i paralelno snimati jedan od tih programa na eksternom USB disku. Sve navedeno omogućava optimalno TV iskustvo za porodicu jer dok vi gledate jedan program, drugi član vaše porodice može snimati ili gledati svoj omiljeni TV program putem tableta ili pametnog telefona.

Za još više zabave, HbbTV povezuje klasičan TV program s Internetom za dodatne informacije o programu ili za pristup različitim medijskim dodacima i uslugama mnogobrojnih TV kuća. S ugrađenim Wi-Fi i DLNA opcijama možete surfovati internetom i pristupiti sve većem broju dostupnih aplikacija, a možete uživati i u multimedijalnom sadržaju; slikama, filmovima ili muzici snimljenim na kućnoj mreži ili nekom USB mediju. Prenos podataka kod modela AS750 je ostvariv preko tri USB prikljucka, uključujući i USB 3.0 (AS650 sadrži dva USB 2.0 prikljućka).

Za Skype video pozive kod AS740 ugrađena je videokamera visoke rezolucije koja se po potrebi tokom poziva automatski izvlači odnosono uvlači po završetku poziva.

Zahvaljujući VIERA AS750, AS740 i AS650 televizorima ne morate biti kod kuće kako biste imali pristup dobrom sadržaju. Koristeći Panasonic TV Remote 2 aplikaciju i spajanjem na Panasonic Cloud uslugu možete pratiti TV sadržaje ili filmove na vašem tabletu ili pametnom telefonu preko USB hard diska spojenog na vaš TV, ma gde se na svetu nalazili. Ukoliko idete na put, opcija TV Anywhere vam omogućuje da film započnete gledati dok ste još kod kuće, ukljucite snimanje pre nego što odete i nastavite gledati na mestu gde ste stali kada dođete u hotel. U slučaju da ste zaboravili pokrenuti snimanje, pomoću Panasonic TV Remote 2 aplikacije možete to učiniti dok ste na putu.

Nikada nije bilo lakše i brže podeliti važne trenutke s prijateljima i porodicom, bilo gde se nalazili, zahvaljujući Remote Sharing opciji. Koristite Panasonic TV Remote 2 aplikaciju na vašem smartfonu i tabletu kako biste poslali poruke, video zapise ili slike putem Panasonic Clouda na vaš TV u vašem domu iako ste na putu.

VIERA modeli su dizajnirani kako bi omogućili jednostavno upravljanje i korisnicima koji se „ne snalaze s tehnikom“. To podrazumeva optimizovanu My Home Screen uslugu, VIERA početni ekran koji može biti personalizovan prema individualnim preferencijama svakog od ukućana. Tu su i nove dodatne mogućnosti za preuzimanje gotovih tematskih ekrana kao što su sportski (fudbal), za igre, Twitter, Facebook i YouTube.

izvor: http://mondo.rs