Ovo su zabranjene Android aplikacije

Pogledajte koje su to zabranjene Android aplikacije i zbog čega.

Android

Google je nemilosrdan uglavnom prema konkurentima i onima koji „gađaju“ sličnost sa njegovim aplikacijama. Većina izbačenih aplikacija su klonovi Google aplikacija, emulatori i piratske aplikacije. Evo kompletnog spiska Phone Arene, koji smo dopunili još nekim predlozima.

1. MIUI Music
To vam je kao Spotify premijum servis, ali takav da ne morate ništa da platite. Zapravo, aplikacija čak dozvoljava ne samo slušanje, nego i skidanje muzike za „dž“. Ova aplikacija izvorno je pravljena za Xiaomi telefone, a i dalje se može skinuti sa linka iz naslova, samo što je pre skidanja potrebno registrovati MIUI nalog.

2. Amazon AppStore
Glavni konkurent Google Play prodavnice, koji, za razliku od Googla, nudi promocije gotovo svakog dana – besplatne aplikacije, igre, dodatni servisi i slično. Amazon prodavnica je u Kini lansirana pre Google Play i izgleda da je to najveći problem Amazon AppStora – što je opasan konkurent Google Playu. Preuzmite aplikaciju iz naslova.

3. Pirate Bay aplikacije
Kršenje intelektualne svojine i lažno predstavljanje ili varljivo ponašanje protivno odredbama i Politici ponašanja Google Play. Molimo da pogledate informacije o kršenju autorskih prava i pročitate pomoć za lažno predstavljanje“ navodi se kao razlog skidanja svih The Pirate Bayaplikacija iz Google onlajn prodavnice. Među skinutim aplikacijama su The Pirate Bay Proxy,The Pirate Bay Premium, The Pirate Bay Mirror i PirateApp.

4. TubeMate
YouTube aplikacija koja omogućava preuzimanje YouTube klipova i muzike iz videa. Sklonjena odavno, ali dostupna i dalje preko linka iz naslova.

5. Dood’s Music Streamer
Aplikacija bez registracije naloga omogućava strimovanje (slušanje) muzike preko neta, preuzimanje pesama na telefon, ali i čuvanje muzike u telefonu za slušanje bez interneta. Link za preuzimanje je u naslovu.

6. AdAway
Blokator reklama. Skinite ga preko linka iz naslova i saznajte kako i na računaru da blokirate SVE reklame i poruke na linku ispred.

7. Snes9x
Jedan od najboljih emulatora starih igara nalazi se i dalje na linku iz naslova, a Google je aplikaciju ukinuo odavno, bez objašnjenja.

8. GrooveShark
Još jedan solidan muzički servis za onlajn slušanje omiljene muzike na telefonu ili tabletu.

9. TV Portal
Ovo je Hulu za sve kojima taj premijum video servis nije dostupan. Aplikacija nudi gledanje filmova i serija, ne u HD formatu, ali i dalje dovoljnog kvaliteta za nešto što je potpuno „dž“.

10. Je li moj sin gej?
Aplikacija je podigla veliku prašinu kada je objavljena, a roditeljima je nudila da kroz 20 pitanja i odgovora saznaju da li im je sin sklon istom polu. Razna društva za zaštitu ravnopravnosti, gej zajednice i druge organizacije za zaštitu gej prava zahtevale su da se aplikacija izbaci, pokrenuli Twitter i Facebook kampanju i aplikacija je na kraju i sklonjena. Autor, i sam gej, naveo je da je aplikaciju napravio da bi promovisao knjigu istoimenog naziva, ali ni to nije vredelo da se aplikacija ne ukine.

11. Siri za Android
Hit aplikacija omogućavala je nešto nalik na Siri s Apple uređaja i na Android telefoima, ali je Google, nakon što je pustio aplikaciju u Store (kakav propust) aplikaciju i ukinuo.

12. Make Me Asian
Aplikacija je bilo koju sliku korisnika transformisala u Azijata, odnosno pokušavala je da odgonetne kako bi neko ko nije Azijat izgledao da jeste. Aplikacija je bila uvredljiva za mnoge stanovnike Azije i ukinuta je tokom 2013. godine.

izvor: http://mondo.rs