Pogledajte savitljvi TV od dva i po metra!

Ispravi – iskrivi koncept savijanja displeja učiniće gledanje TV programa sasvim novim iskustvom, a tu je da biste uvek imali najbolji ugao gledanja.

SamsungUHD-TV-105

Kompanija Samsung je na IFA sajmu, u Berlinu, predstavila liniju zakrivljenih televizora i audio proizvoda koji korisnicima pružaju“Totalna zakrivljena rešenja”. Proširena linija obuhvata 17zakrivljenih televizora u FHD, UHD i LED varijanti, dijagonala od 48 do 105 inča, revolucionarni savitljivi UHD TV od 105 inča i novi zakrivljeni zvučnik.

Mi smo na kormilu nove ere u gledanju televizije, eri koju pokreće kriva kao jednostavan, a moćan dizajn što značajno poboljšava gledanje i ukupno čulno iskustvo“, rekao je HjunSuk Kim, izvršni potpredsednik poslovne jedinice za vizuelni displej Samsunga u Berlinu. ”Sajam IFA 2014 predstavlja mesto gde može da se naglasi uticaj zakrivljenog televizora na domaćinstvo i TV tržište u celini“.

Na sajmu IFA 2014, Samsung je predstavio i najširi izbor zakrivljenih televizora i audio proizvoda koji se ikad našao na evropskom tržištu, uključujući 17 modela zakrivljenih televizora u UHD, FHD i LED varijanti, veličine od 48 inča do najvećeg zakrivljenog UHD televizora na svetu od 105 inča.

Zakrivljeni UHD TV od 105 inča (266 centimetara) jeste najveći zakrivljeni UHD TV na svetu, sa panoramskim aspektom od 21:9,koji dopušta korisnicima da uživaju u impresivnom bioskopskom doživljaju kod kuće. Sa rezolucijom ekrana od 11 miliona piksela (5.120 x 2.160), nudi pet puta veću rezoluciju nego Full HD i prilagođava svaki sadržaj UHD rezoluciji.

Samsung UHD TV 105, UHD TV, TV, Samsung, TelevizorSamsung UHD TV isravljen.

Uz to, Samsungova tehnologija kvaliteta slike Peak Illuminator pravi suptilne razlike osvetljenosti i kontrasta za bolje detalje, čak i u najtamnijim scenama. Samsungov zakrivljeni UHD TV od 105 inča poseduje moćne ugrađene zvučnike snage 160 W, zbog čega korisnici imaju još bolje iskustvo gledanja dok bezvremeni dizajn predstavlja izuzetan dodatak svakom enterijeru.

Samsung je, takođe, predstavio prvi i najveći savitljivi televizor UHD TV za evropsko tržište. Sa svestranim i upečatljivim UHD displejom od 105 inča i aspektom od 21:9, Samsung savitljivi UHD TV se pretvara iz ravnog u zakrivljeni zbog čega dopušta korisnicima da odluče kako žele da gledaju televiziju – na ravnom ili zakrivljenom panelu a sve radi optimalnog iskustva gledanja. Najnovija kreacija iz Samsunga takođe poseduje bezvremeni dizajn i zakrivljenost od ekvivalenta 4.2 metra. Takođe, nudi UHD zatamnjivanje i UHD unapređivanje za detaljnije prilagođavanje slike, smanjivanje svetlosne difuzije i veći kontrast za neverovatan kvalitet slike.

Proširujući zakrivljeno iskustvo i izvan okvira TV uređaja, Samsung je najavio pojavljivanje HW-H7500 i HW-H7501, prvih zakrivljenih zvučnika koji se uklapaju saSamsungovim zakrivljenim televizorima. Elegantni zakrivljeni dizajn zvučnika podseća na simfonijsku koncertnu dvoranu, sa 8.1 zvučnim sistemom i moćnim okružujućim zvukom sa svake strane.

Samsung UHD TV 105, UHD TV, TV, Samsung, TelevizorSamsung zakrivljeni TV.

Umetnička saradnja sa digitalnim umetnikom Migelom Ševalijeom

Posetioci Samsungovog štanda imali su priliku da iskuse moć krive na umetnički način, sa „Poreklom krive“, digitalnom umetničkom instalacijom koja je proizvedena u saradnji sa digitalnim umetnikom Migelom Ševalijeom. Instalacija prikazuje lepotu Samsungovih zakrivljenih UHD televizora, kako i rešenost kompanije da spoji svet umetnosti i tehnologije.

Instalacija je inspirisana snagom i lepotom krive, a čini je nekoliko lukova koji se preklapaju koristeći dizajn Samsungovog zakrivljenog UHD TV-a. Boje i slike se prikazuju u jasnoj UHD rezoluciji, spajaju se i razdvajaju ponekad sporom, drugi put u brzom ritmu. Takođe, infracrveni senzori omogućili su Samsungovom štandu da posetioci stupe u interakciju stvaranjem vizuelnih fluktuacija na zakrivljenim ekranima kao odgovor na dodir i pokret.

VIDEO

izvor: http://mondo.rs