Predstavljanje : LG L70

Kompanija LG nedavno je najavila nove modele LG L40, LG L70 i LG L90 iz najnovije treće L serije, dok je prva L serija objavljena u 2012-oj godini, a druga L serija u 2013-oj. Već smo imali prilike da vam opišemo naše iskustvo sa modelom L90 a sada ćemo vam sa zadovoljstvom predstaviti srednji model LG L70 koga još nazivaju i „srednjim sinom“ u trećoj L seriji.

14147_LG_L70_1

Za početak da napomenemo nešto o pakovanju u kom nam je proizvod pristigao. Telefon smo dobili u jednoj pravougaonoj kutiji crveno-bele boje koja je na prednjoj strani ulepšana zelenim trakicama i na njoj se nalazi i slika telefona i logo kompanije LG. Sa zadnje strane, kutija je crvene boje a na njoj su ispisane samo neke od osnovnih i najboljih karakteristika telefona. Nakon što smo otvorili kutiju unutar nje smo prvo zatekli telefon koji je kao i većina prozivoda bio je upakovan u zaštitnoj foliji ali bez baterije koju smo morali sami da ubacimo u telefon. Pored toga zatekli smo i punjač za telefon, USB kabl za prenos podataka i jedan par slušalica.

Nakon što smo raspakovali telefon i ubacili bateriju, gledajući sam dizajn telefona možemo reći da je veoma prijatnog izgleda sa finom i izraženom teksturom pogotovo na poleđini telefona. Maska telefona je kao i kod mnogih drugih telefona napravljena od plastike. Još jedna od dobrih stvari koje ulepšavaju telefon jesu blago zaobljene ivice telefona koje su ukrašene tankim okvirom sa veoma izraženom sivom bojom koja podseća na metal. Same dimenzije telefona su takve da telefon možete držati bez straha da će vam ispasti. Jedini problem koji se može javiti, a tiče se ispadanja jeste problem u slučaju kada su vam ruke mokre. Ali to ne mora da vas brine jer jednostavnom kupovinom silikonske maske taj problem možete veoma lako prevazići. Telefon koji smo mi testirali nam je pristigao u beloj boji ali pored nje možete naći i telefon sa crnom maskom.

Još jedna dobra strana telefona je njegova kompaktnost, pa je telefon sa svega 126g veoma lagan i lak za nošenje, a uz to vredi napomenuti da je telefon manji od modela L90 i ima ekran u širini od 9.5mm. U pogledu rasporeda tastera i portova možemo primetiti da se na desnoj strani telefona nalazi power/lock taster koji se nalazi tik iznad mesta gde biste obično držali svoj palac pa je samim tim zaključavanje/otključavanje moguće odraditi veoma brzo. Sa leve strane je volume rocker uz pomoć kog možete podešavati jačinu zvuka telefona. Sa donje strane se nalazi miniUSB ulaz kao i kod mnogih drugih smart telefona i preko kog se priključuje punjač ili kabl za prenos podataka. Na gornjoj strani se nalazi 3.5mm jack koji služi za povezivanje slušalica ili sličnih uređaja i s obzirom da većina današnjih telefona koristi 3.5mm jack nije teško naći i kupiti nove slušalice u slučaju da vam se originalne slušalice pokvare i prestanu da rade.

Displej telefona je veoma prijatno odrađen. Boje su veoma lepo prikazane i kao što smo navikli na sredi lock screen-a se nalazi digitalni sat. LG L70 koristi IPS LCD ekran sa dijagonalom od svega 4.5 inča što ga svrstava u grupu manjih telefona. Iako ima rezoluciju od 480×800 piksela sa gustinom od samo 207ppi uzimajući u obzir i veličinu telefona boje se veoma dobro prikazuju i mogu vam pružiti prijatno zadovoljstvo prilikom korišćenja telefona. Neki od osnovnih zahteva kao što su dobar ugao gledanja i dobra osvetljenost pomažu u korišćenju telefona čak i po jakom suncu.

LG L70 ima solidnu jačinu i ako ste u onoj grupi korisnika koji ne žele telefon sa nekim vrtoglavim karakteristikama već želite neki solidni Android telefon, L70 je odličan model za vas. Iako ne obiluje nekom preteranom snagom telefon ima dvojezgrani Cortex-A7 procesor sa radnim taktom od 1200MHz koji radi uz pomoć Qualcomm MSM8210 Snapdragon 200 čipseta dok je za obavljanje grafičkih zahteva i zadataka tu Adreno 302 grafička kartica. Pored toga telefon ima 1GB RAM memorije. Performanse su odlične za veliki broj aplikacija, a takođe je moguće igrati veliki broj igrica ukoliko ste ljubitelj istih. Memorija telefona je jedan manje zahvalni deo jer interna memorija telefona iznosi svega 4GB, a ako uzmemo u obzir da telefon koristi Android 4.4 operativni sistem i da na taj način on može da zauzme nešto memorije onda je već potrebno koristiti microSD karticu koja povećava maksimalni kapacitet memorije na dobrih 32GB.

Što se tiče kamere telefona, LG L70 ima dve kamere, jednu na poleđini i jednu pomoćnu ili prednju kako je većina korisnika zove. Glavna mana ovog telefona jeste kamera sa svega 5 megapiksela ali i pored toga ona može da napravi fotografije sa rezolucijom od 2592×1944 piksela, a od dodatnih komponenti tu su video zapis, LED blic na zadnjoj kameri, autofokus i još dosta toga. Naravno pozitivna strana ove kamere su neke od njenih opcija kao što su Panorama, Continuos, Sports modovi a pored toga kamera ima opciju zvanu Multi Point Focus što omogućava fokusiranje na više objekata odjednom. Što se tiče prednje kamere ona ima svega 0.3 megapiksela sa VGA kvalitetom i može poslužiti za obavljanje ne baš kvalitetnih video poziva.

Baterija telefona, tipa Li-Ion, sa kapacitetom od 2300mAh vam omogućava korišćenje telefona u toku jednog celog dana i da vas ne izneveri ali se to odnosi samo u slučaju da koristite telefon umereno. Interesantna stvar je ta što na displej telefona ne odlazi previše energije, ali bez obzira na to tu su i neke od takozvanih „Power save“ opcija što bi trebalo da vam omogući što duže korišćenje telefona. U slučaju da mnogo telefonirate, surfujete internetom i igrate dosta igrica, onda ćete morati telefon češće da punite.

Zaključak:

LG L70 se odlično pokazao u domenu umerenog korišćenja i po ceni koja ne prelazi 155€ ovaj telefon je pun pogodak uzimajući u obzir da po ovoj ceni možete naći telefone koji imaju mnogo više mana i nedostataka. Ukoliko ste korisnik koji nema neke vrtoglave zahteve, onda vam mi sa zadovoljstvom preporučujemo ovaj telefon i videćete da će vredeti svaku utrošenu paru.

Specifikacije:

Proizvođač:LG
Model:L70
Tip displeja:IPS LCD
Dijagonala:4.5“
Rezolucija:480×800
Interna memorija:4GB/32GB
RAM:1GB
Kamera:5MP, video zapis, blic, autofokus
Prednja kamera:0.3MP
OS:Android 4.4
Čipset:Qualcomm MSM8210 Snapdragon 200
CPU:Dual-core 1.2 GHz Cortex-A7
GPU:Adreno 302
Tip baterije:Li-Ion
Kapacitet:2300mAh
Dimenzije:127.2×66.8×9.5mm
Masa:124g

Zvanični sajt proizvođača: www.lg.com

izvor: http://itnetwork.rs