Predstavljanje : LG L90

O LG kompaniji smo imali prilike da govorimo mnogo puta kao i o njihovoj Optimus seriji koja je jako dobro prošla kod njegovih korisnika koja je takođe i jako cenjena među njima. Ovaj put smo imali prilike da se susretnemo i da testiramo novi model iz Optimus serije koji je poznat pod nazivnom LG Optimus L90.

14130_LG_Optimus_L90_1

Za početak dovoljno je reći da nam je telefon stigao u jednoj crveno-beloj kutiji na kojoj se sa prednje strane nalazi slika telefona dok na zadnjoj strani telefona možemo videti neke od karakteristika telefona. Kutija je jako lepo dizajnirana i ostavlja vrlo prijatan utisak. Kada smo otvorili kutiju, unutar nje smo pre svega videli telefon koji je bio u zaštitnoj foliji, na kojoj takođe mogu da se vide neke od najbitnijih karakteristika telefona, ali bez baterije koja je bila posebno upakovana što znači da bateriju morate sami da ubacite nakon što raspakujete kutiju. Pored telefona i baterije, uz telefon smo dobili punjač, USB kabl za prenos podataka kao i jedan par slušalica.

Ako pogledamo dizajn telefona, možemo reći da je veoma lepo dizajniran, pravougaonog oblika je sa blago zaobljenim ivicama što mu dodatno ulepšava izgled čineći ga dosta lepšim. Maska je napravljena od čvrste plastike što telefon čini dosta jačim i izdržljivijim na udarce ili padove. Kada smo malo bolje pogledali zadnji deo maske telefona, videli smo da tekstura ostavlja jak utisak da je telefon od karbona iako je pravljen od plastike. Takođe zadnji deo maske je moguće skinuti kako bi ubacili bateriju u telefon. Mi smo na testiranju dobili telefon u crnoj boji, ali pored nje možete naći i telefon sa belom maskom.

Telefon je težak svega 126g što ga čini vrlo lakim za nošenje. Ako bolje pogledamo dizajn sa desne strane telefona se nalazi lock dugme uz pomoć koga je takođe moguće i gašenje telefona. Sa leve strane se nalazi volume rocker kao i dugme koje može da vam služi kao prečica da pokrenete neku od aplikacija koje mogu da budu kamera, pretraživač ili neka druga aplikacija. Sa donje strane se nalazi miniUSB ulaz gde se povezuje kabl za prenos podataka ili punjač telefona dok je na gornjoj strani 3.5mm port za vaše slušalice.

LG L90 ima ugrađen IPS LCD ekran sa dijagonalom 4.7 inča što znači da displej telefona zahteva malo veću potrošnju energije, ali je to zanemarljivo kada znamo da je glavna prednost ovog ekrana mnogo bolja vidljivost čak i po jakom suncu kao i bolje emitovanje bele boje u odnosu na neke modele. Rezolucija displeja je 540×960 piksela sa gustinom od 234ppi što baš i ne spada u najbolje rezolucije, ali je uprkos tome vidljivost na telefonu odlična. LG L90 pokreće četvorojzgrani procesor radnog takta 1200MHz što je odlično za nesmetano izvršavanje zadatih zadataka, a uz to telefon koristi Adreno 305 grafičku karticu i ima 1GB RAM memorije. Telefon koristi Android 4.4 softver što omogućuje glatko kretanje kroz meni. Prilikom otvaranja i zatvaranja aplikacija nismo imali nekih problema, ali se dešavalo da telefon pomalo secne u pojedinim trenucima.

Prilikom testiranja kamera se isto odlično pokazala. LG Optimus L90 ima dve kamere, jednu sa prednje strane i jednu sa zadnje strane. Zadnja kamera je odličnog kvaliteta i sa svojih 8 megapiksela može da napravi odlične fotografije i video zapise, a uz to ima blic i auto fokus. U slučaju da želite i video poziv LG kompanija je i na to mislila pa je samim tim napravila i prednju kameru sa solidnih 1.3 megapiksela što vam pruža dobar kvalitet za obavljanje video poziva i pravljenje fotografija. Memorija telefona je sasvim dovoljna i o njoj ne morate da brinete jer ona iznosi 8GB fabrički, a sa dodatkom microSD možete da imate i do 32GB prostora. L90 takođe ima jednu od moćnih baterija Li-Ion kapaciteta 2540mAh što omogućuje da telefon radi par dana bez problema.

Zaključak:

LG L90 se kroz naše testiranje odlično pokazao. Sa sjajnim i lepim dizajnom kao i sa četvorojzgranim procesorom i 1GB RAM memorije pokazao je da može da radi tečno i besprekorno. Sa cenom koja je nešto veća od 200€ možete da imate telefon sa poprilično dobrim karakteristikama koji vam sa zadovoljstom preporučujemo.

Specifikacije:

Proizvođač:LG
Model:Optimus L90
Tip displeja:IPS LCD
Dijagonala:4.7“
Rezolucija:540x960p, 234ppi
Interna memorija:8GB
Eksterna memorija:microSD do 32GB
RAM:1.0GB
Operativni sistem:Android 4.4
Čipset:Qualcomm MSM8226 Snapdragon 400
CPU:Quad-core Cortex-A7
GPU:Adreno 305
Kamera:8MP, autofokus, blic
Prednja kamera:1.3MP
Tip baterije:Li-Ion
Kapacitet baterije:2540mAh
Dimenzije:131.6x66x9.7mm
Masa:126g

Zvanični sajt proizvođača: www.lg.com

izvor: http://www.itnetwork.rs