Prvi levitirajući zvučnik

Svi ljubitelji dobre muzike i originalne estetike mogli bi biti oduševljeni gadgetom pod nazivom Om One, prvoj zvučnoj kugli koja doslovno levitira u vazduhu iznad bazne stanice.

Inženjeri kompanije OM Audio koji su proizveli ovu zanimljivu lebdeću zvučničku kutiju, nisu želeli da naprave proizvod koji će pružiti samo kvalitetan zvuk i dopadljiv izgled, već su mu odlučili podariti svojstvo lebdenja, pa ćete moći čuti kako zvuče vaše pesme koje preko Bluetootha puštate s pametnih telefona, računara i drugih uređaja, kada se doslovno “zavrte u vazduhu”.

14069_Om_One

Obzirom da osim zvučnika Om One poseduje i ugrađeni mikrofon, osim za reprodukciju zvuka moći ćete ga koristiti i za telekonferencijske poslovne sastanke, a ako uparite dva zvučnika dobićete i solidan stereo sistem.

Pored toga, kuglasti zvučnik poseduje punjivu litijumionsku bateriju koja će vam omogućiti 15 sati reprodukcije zvuka, dok se u magnetskoj baznoj stanici nalazi USB kabal preko koga punite zvučnik. Ukoliko vam zvučnik zatreba za korištenje negde izvan vaše kuće, “kuglu” možete jednostavno skinuti s levitirajućeg polja, staviti u džep i odneti gde god želite, a ako tražite dodatno atraktivan dizajn, moći ćete da naručite i verziju izgleda disko kugle.

Cena još uvek nije poznata kao ni datum tačnog pojavljivanja na tržište.

VIDEO

izvor: http://www.itnetwork.rs