Prvi osmojezgarni smartfon: Huawei Honor 6

Honor 6 je prvi 4G mobilni telefon baziran na Kirin 920 osmojezgarnoj platfomi na svetu koji podržava LTE Cat.6 konekciju.

Huawei-Honor-6

Huawei je na konferenciji u Pekingu predstavio Honor 6, smart telefon – prekretnicu u istoriji Honor brenda, kojim istovremeno otvara novu epohu na globalnom tržištu pametnih uređaja. Naime, Honor 6 je prvi 4G mobilni telefon baziran na Kirin 920 osmojezgarnoj platfomi na svetu koji podržava LTE Cat.6 konekciju i omogućava do sada najveću brzinu preuzimanja – čak 300 Mbps!

Lansiranjem Honor 6, koji je zasnovan na Android 4.4.2 operativnom sistemu, kompanija Huawei predstavila je i novi slogan: Hrabro pokaži ko si.

Kirin 920 je zasnovan na little.BIG arhitekturi, poseduje četiri moćna A15 jezgra i četiri štedljivija A7 jezgra. Pomoću osam komplementarnih i redundantnih jezgara, Honor 6 može da ostvari inteligentan raspored i proizvoljnu kombinaciju opterećenja procesora, poboljša centralne procesorske jedinice za 200 odsto i smanji potrošnju energije za 35 odsto.

Huawei Honor 6
Huawei Honor 6.

Osim Kirin 920 čipa, Honor 6 ima glavnu frekvenciju od 800 Mhz i dvokanalni 3GB LPDDR3 RAM modul uparen sa 16GB ROM memorije, pa je postigao rezultat od 40.700 poena na benchmark testovima, što ga svrstava među najbolje pametne telefone na tržištu.

Takođe, Kirin 920 je prvi čip na svetu sa ugrađenim audio procesorom Tensilica HIFI3, koji podržava super HD audio kodiranje i dekodiranje, kao i UHDV ili super UHDV video zapise.

HUAWEI Honor 6, sa nezavisnim inovativnim čipom, predstavlja revolucionarni uređaj u oblasti smart telefona koji diktira nove tehnološke trendove. Odlične performanse proizvoda i vrhunsko 4G iskustvo omogućiće korisnicima širom sveta potpuno novo iskustvo”, poručili su iz kompanije Huawei”.

Huawei Honor 6Huawei Honor 6 u crnoj i beloj boji.

Prednja strana telefona je 75.7 odsto prekrivena displejom i poseduje okvir od samo 2.86 milimetra. Kućište je izrađeno od aluminijuma, zadnja kamera je 13 megapiksela, a prednja 5 megapiksela. Prisutna je i podrška za LTE, Dual-band Wi-Fi, i 16/32GB interne memorije sa slotom za microSD karticu.

izvor: http://mondo.rs