Samsung Galaxy Note 4: Nikada nećemo stati!

Gala prezentacijom na sajmu u Berlinu, Samsung najavio novi fablet, Samsung Galaxy Note 4, ali i gomilu novih uređaja!

Note-4

Samsung je zakupio čitavu koncertnu dvoranu za prezentaciju novog Note 4 fableta, u koju se natiskalo toliko ljudi da je internet potpuno pukao! Da pojača iščekivanje, Samsung je odsvirao nekoliko numera na Note 3 uređaju, što je izazvalo oduševljenje svih prisutnih.

Publici u dvorani, ali i onima u Pekingu i Njujorku, koji su istovremeno pratili premijeru u svojim gradovima i svim onlajn gledaocima, obratio se direktor mobilne divizije Samsunga Di Džej Li, koji je objasnio sve ono što stoji iza Note uspeha: prava inovacija, unapređenje u svakom smislu, ali i proveo nas kroz kratku istoriju Samsunga na Androidu. Od Galaxy S uređaja, koji je predstavljen 2010, preko Note uređaja iz 2011, do Samaung Galaxy Gear pametnog sata iz 2013. godine. Svaki je za sebe izazvao revoluciju u svojoj postojećoj ili novoj kategoriji.

Samsung je obećao da nikada neće usporiti!

Samsung Galaxy Note 4 ima potpuno novi dizajn i ovog puta se olovka ističe mnogo više nego što je to bio slučaj sa Note 3 i prethodnicima. Samsung je najavio i Galaxy Note EDGE, koji ima toliko puta spominjani zakrivljeni displej na ivici, koji prema rečima kompanije umnogome poboljšava korišćenje telefona i olakšava čitanje informacija, uz istovremenu štednju baterije. Najavljen je i Samsung Gear VR, nova generacija „naočara“ za kreiranje virtuelne realnosti.

Samsung Galaxy Note 4 napravljen je od metala, po uzoru, odnosno kao što je i Galaxy Alpha, sa blago zakrivljenim ivicama i središnjim ramom koji je deblji na donjem i gornjem kraju. Glavne odlike novog Nota 4, prema rečima proizvođača su veliki ekran, multitasking i S Pen, koji je znatno unapređen.

Da li je veće uvek i bolje, osvrćući se na veći displej novog uređaja, pita se i Samsung, ali im je mnogo bitnije to što se veće ljudima dopada i to prolazi na tržištu. Iako je dizajn zadržao karakteristike Note 3, metalan ram u sredini je njegova najveća prednost. Tu je i odranije poznata mekana pozadina zadnjeg dela kućišta, a ukupna težina jfableta e 176 grama. Novi Note prodavaće se u četiri boje, crnoj, rozoj, beloj i pink.

Note 4Samsung Galaxy Note 4.

UX dizajn interfejsa donosi transparenciju, odnosno providnost vidžeta, kako bi korisnici videli i deo ekrana koji oni pokrivaju, ali i informacije u vidžetu. Zaključani ekran obogađen je stotinama novih slika za pozadinu. Displej ima Super AMOLED matricu dijagonale 5.7 inča, QHD rezolucije (2.560 x 1.440 piksela), koji prikazuje oko 20 odsto više boja od sličnih konkurentskih modela s tom rezolucijom.

S Pen je ono što odvaja Note seriju od drugih, a Samsung veruje i prikazao je kako je olovka bolja za upotrebu od prstiju – ne prlja ekran, preciznija je i lakše se rukuje aplikacijama. Lako može da promeni veličinu aplikacije i aktivira prikaz dve aplikacije odjednom, kao što može da ih minimizuje, deaktivira i ponovo pozove u bilo kojem trenutku. Nove funkcije S Pena su rotacija, tiltovanje, koje funkcionišu uz do sada poznato merenje jačine pritiska. Sada olovkom možemo da označimo sadržaj, iskopiramo ga u S Note, isečemo iz slike i nastavimo da obrađujemo sliku i/ili tekst kao da smo ga mi pisali.

Note 4 ima konačno kameru sa optičkom stabilizacijom slike, rezolucije 16 megapiksela sa unapređenom optikom i prednju kameru rezolucije 3.7 megapiksela, koja dobija do 60 odsto više svetla, što će poboljšati kvalitet slike. Sa zadnje strane ugrađen je senzor otkucaja prsta, koji se može koristiti i kao taster za okidanje fotki prednjom kamerom. Selfi fotkanje je poboljšano Wide Selfi modom, koji omogućava pravljenje slika sa uglom do 120 stepeni.

Samsung je potrošio prlično vremena na unapređivanju baterije. Rezultat je punjenje baterije do kapaciteta od 50 odsto za samo 30 minuta. To ne znači da će baterija trajati duže, ali će se puniti brže nego što je to bio slučaj do sada. Ukupan kapacitet baterije je 3.220 mAh, što je za samo 20 mAh bolje od Note 3 fableta, ali novi sistem raspodele koriščenja energije trebalo bi da izvuče oko 7.5 odsto više energije iz baterije nego na Note 3.

Note 4 ima i mogućnost snimanja zvuka sa osam strana, uz tri mikrofona i poseban softver. Kompanija je predstavila i seriju dodataka, koje će upotpuniti i Swarovski pozadinske maske. Takođe, Samsung je najavio i saradnju sa Mont Blanc kompanijom, koja je predstavila prvo „pero“ za pisanje po displeju Pix i e-StarWalker.

Samsung Galaxy Note 4 specifikacije:
– Displej 5.7 inča, QHD rezolucija, 2.560 x 1.440 piksela, 515 ppi, Super AMOLED matrica
– Corning Gorilla Glass 3 zaštita od grebanja
– 1,9 GHz Octa-Core (1,9GHz Quad + 1,3GHz Quad-Core)
– tri gigabajta RAM memorije + microSD do 128 gigabajta i 16/32/64 giga interne memorije
– kamera rezolucije 16 megapiksela + prednja rezolucije 3.7 megapiksela, OIF funkcija
– LTE, HSDPA, Wi-Fi, NFC, Bluetooth, microUSB – USB 3.0 i audio 3.5 mm
– Android 4.4.4 i poslednja generacija Samsung TouchWiz korisničkog okruženja
– 153 x 78 x 8.5 milimetara, 176 grama.

izvor: http://mondo.rs