Samsung i Google u svađi?

Portal The Verge piše da su giganti ponovo otišli svako na svoju stranu. Ovog puta kamen spoticanja su pametni Tizen satovi.

Samsung-Z

Lično Lari Pejdž, direktor Googla, nije zadovoljan zbog činjenice da je Samsung svoje pametne satove opremio Tizen operativnim sistemom, kada na raspolaganju ima Android Wear. Prema izvorima The Verge portala, direktor Googla i podpredsednik Samsung kompanije (Džej J. Li) sastali su se i tom prilikom Lari Pejdž izrazio je svoje nezadovoljstvo činjenicom da Samsung daleko više ulaže u pametne satove sa Tizen operativnim sistemom, umesto u pametan sat sa Android Wearom. Tom prilikom je dobio i odgovor da će Samsung, i pored toga što je promašio vremenski rok da pusti na vreme prvi Tizen smartfon, Samsung Z, i dalje nastaviti vrlo agresivno da radi na razvoju i promociji Tizen operativnog sistema.

Googlu, takođe, smeta to što prilikom najaveAndroid Weara Samsung nije spremio novi pametan sat, nego je samo prepakovao već postojeći model, koji radi na Tizenu. Na kraju, prema izvorima, došlo je do ponovnog razilaženja stavova po pitanju smanjenja broja Samsung aplikacija u Galaxy uređajima. Da podsetimo, Google želi da S aplikacije budu izbačene, jer kopiraju Androidove „stock“ aplikacije i zbunjiju korisnike.

Podsetićemo vas na priču da je Samsung mogao da kupi Android, ali nije, jer nije bio dovoljno „dalekovid“, ali i na to da su Google i Samsung potpisali partnerstvo na još jednu deceniju.

izvor: http://mondo.rs