Sat s kojim možeš da telefoniraš: Galaxy Gear S

Samsung je predstavio svoj prvi pametni sat, Galaxy Gear S, koji ima zakrivljeni ekran i mogućnost telefoniranja.

Galaxy-Gear-S

Prvo što „upada u oči“ jeste to što je Samsung „ispalio“ Google još jednom i umesto Android operativnog sistema Wear iskoristio svoj OS Tizen. Takođe, umesto Google Maps aplikacije Samsung se odlučio za Nokijine Here Maps, koje su sastvni deo Tizen operativnog sistema. Iako zvuči čudno Nokia i Samsung sarađuju na novom operativnom sistemu već neko vreme.

Ako još razmišljate o pametnom satu, dajemo vam šest razloga zašto da ga kupite!

Galaxy Gear S, Samsung, Gear SGalaxy Gear S.

Samsung Galaxy Gear S je vrlo lepo dizajniran, mada pomalo džombast uređaj, koji će se prodavati u nekoliko boja i imaće zakrivljen displej rezolucije 480 x 360 piksela, koji će bolje pratiti liniju zgloba leve i desne ruke. AMOLED tehnologija omogućava dobru čitljivost u svim uslovima, a dijagonala od dva inča pružiće više informacija od dosadašnjih Samsung Gear satova, koje smo videli i testirali na MWC sajmu u Barseloni, u februaru.

Galaxy Gear S sat ima dual-core procesor brzine jedan gigaherc, 512 megabajta radne memorije, četiri giga korisničke memorije, Bluetooth 4.1, Wi-Fi, merač pulsa, SIM ulaz sa 3G vezom, microUSB 2.0 konektor, GPS GLONASS sistem, bateriju kapaciteta 300 mAh i mogućnost opremanja sata dodatnim aplikacijama.

 

Galaxy Gear S, Samsung, Gear SSIM ulaz na poleđini sata.

Prema poslednjoj statistici oko 1.000 aplikacija već je sada dostupno za Samsungove satove Galaxy Gear, na koje je primenjena visoka tehnologija. Među njima su Drink water, Runtastic, Gear 2048, Baby sitting i Travel translator.

 

Sat će biti vodootporan, imaće žiroskop, senzor osvetljenja u okruženju, kompas, UV senzor, barometar, akcelerometar, dimenzije su 39 x 58 x 12 milimetara i autonomija od dva dana.

Samsung Galaxy Gear S upoznaćemo na IFA sajmu u Berlinu, na kojem ćemo biti od 2. septembra.

izvor: http://mondo.rs