Saveti za uspešno trgovanje na eBayu

Želite trgovati na eBayu, bilo kao kupac ili prodavac? Evo nekoliko osnovnih saveta i preporuka koje trebate imati na umu kako bi bili uspešni u tome. 

Budite radoznali
Nemojte oklevati temeljito ispitati prodavca. E-mail adresa u pravilu je priložena na istoj stranici sa robom koja je na prodaju. Ne zaboravite, ako nešto izgleda previše dobro da bi bilo istinito, verovatno i jeste.

13610_ebay_2

Saveti za kupce

Držite se ograničenja
Razmislite koliko ste spremni da potrošite i nemojte prekoračivati taj iznos. Nadmetanje je uzbudljivo, ali vas može skupo koštati. Nemojte zaboraviti da uključite i cenu poštarine.

Ocene i komentari
Nemojte kupovati od nekog ko ih nema (ili ih ima vrlo malo), kao ni od onih koji ne odgovaraju na vaša pitanja.

Koristite mrežne alate
Ima više web adresa koja vam mogu pomoći pri kupovini. Pokrivaju sve i svašta, od nadmetanja u zadnjem trenutku (sniping) do pronalaženja dobrih ponuda i pogrešno napisanih proizvoda.

Saveti za prodavce

Početna cena
Ne budite pohlepni. Niska početna cena može privući više kupaca. Ako imate ciljanu cenu, razmislite o opciji Buy It Now – većina prodaje bude ostvarena tim putem.

Opis proizvoda
Budite iskreni i ne škrtarite na pojedinostima. Uključite sve mere i specifikacije. Što je precizniji opis, to će povratne informacije biti bolje. Koristite dobro osvetljene fotografije. Ukažite na manjkavosti kako bi izgradili poverenje.

Vreme objave aukcije
Aukcije bolje idu kad završavaju krajem nedelje, najbolje u nedelju uveče. Na raspolaganju imade raspon od jednog do deset dana za aukcije. Što je duži period u pitanju, to je verovatnije da će privući više interesenata.

Poštarina
Aukcije sa besplatnom poštarinom su popularnije. Kad šaljete predmet kupcu, činite to što pre i preporučeno, a predmet obavezno dobro upakujte.

izvor: http://www.itnetwork.rs