Savitljivi TV

LG je napravio novi korak ka komercijalizaciji savitljivih TV panela, koji se u prvim prodajnim uređajima očekuju za oko dve godine.

SAvitljivi-OLED-TV-2

Kompanija iz Južne Koreje, LG Electronics, prikazala je prvu verziju TV ekrana, koji se jednostavno može savijati i urolati, dijagonale 18 inča (45.7 centimetara), dok bi savitljivi TV ekran dijagonale 60 inča (152.4 centimetra) mogao da se pojavi do 2017. godine. Ovi televizori umesto plastičnih komponenti sadrže poseban sloj filma, koji omogućava uvijanje u tubu i lakše transportovanje i prenošenje, napominje Daily Mail portal.

Fleksibilni OLED panel ima rezoluciju od 1.200 x 810 piksela i sadrži preko milion piksela na svojoj površini, a može se savijati do prečnika od samo tri centimetra. U odeljenju za istraživanje i razvoj južnokorejske kompanije LG kažu da su ubeđeni da su u stanju da do pomenute godine proizvedu Ultra HD TV uređaje dijagonale veće od 50 i 60 inča, sa najmanjim mogućim prečnikom rolanja.

Tajna savitljivog displeja je u visokomolekularnoj supstanci na bazi filma od poliamida, koji je savitljiv i koji će zameniti konvencionalnu plastiku, koja se sada koristi na polđini ekrana. Poliamid, osim što čini ekran fleksibilnim omogućava i daleko manju debljinu displeja. Što se transparentnosti tiče, LG OLED savitljivi displej može se pohvaliti 30 odsto većom propustljivošću, koju je kompanija postigla korišćenjem tehnologije transparentnog piksela.

SAvitljivi OLED TV, OLED TV, Savitljivi TV, Savitljivi displej, Savitljivi ekran
Urolajte TV i – ponesite ga!

LG kompaniji ovo nije prvi put da se „lati“ savitljivih tehnologija. Nakon prvog savitljivog displeja, koji su prikazali u 2013. godini, LG je napravio i savitljivi LG Flex smartfon, koji je trenutno u prodaji sa sniženom cenom kod nas i može se naći po ceni od 59.999 dinara, kao i u ponudi operatera, za dinar uz određene pakete.

izvor: http://mondo.rs