Sjajna, besplatna video aplikacija: Hyperlapse!

Instagram je predstavio veoma zanimljivu i za korišćenje laku aplikaciju, Hyperlapse.

Hyperlapse-Instagram-App

Korisnici iPhone uređaja već sada mogu da koriste Hyperlapseaplikaciju, koja u dva klika (tapa) pretvara video snimke u brze, izmontirane snimke. Timelapse video je vrlo popularan na internetu, ali je do sada na telefonima bilo komplikovano snimiti ga pa je ova besplatna i za korisšćenje laka aplikacija došla kao naručena za tako nešto.

Tajna Hyperlapse aplikacije je u softveru koji se ponaša kao stabilizator kadra i omogućava mirne snimke i u pokretu. Tu su, naravno i filteri i pozadinski algoritmi za peglanje kvaliteta snimaka i njihovo ulepšavanje pre objavljivanja.

Aplikacija omogućava snimanje videa, odabir njegove brzine emitovanja (toka) i objavljivanje na mreži. To je sve. Nema dodatnih podešavanja, montaže (editovanja) i drugih akcija, koje bi zakomplikovale korišćenje. Na ekranu se preuzima interfejs kamere i prikazuju se dva merača vremena. Jedan prikazuje pravu dužinu snimka, dok drugi prikazuje trajanje snimka sa primenjenim ubrzanjem, koje može biti u rasponu do jednog, do 12 puta (u koracima po dva), odnosno 1x, 2x, 4x, 6x, 8x, 10x ili 12x.

Video ne može da se uveze u Hyperlapse, ali aplikacijom snimljen video može da se sačuva i obradi kasnije. Deljenje funkcioniše samo sa Facebook i Instagram mrežom, a aplikacija za Android će stići vrlo brzo. Nažalost, informacija za Windows Phone za sada nema.

izvor: http://mondo.rs