Sledeći Google telefon biće ogroman

Izgleda da su Google i Motorola, ipak, nešto zakuvali pre nego što su se razišli – nešto VELIKO!

LG-Nexus-5-Red-Crveni

Google izgleda radi na velikom, tačnije 5.9 inča velikom telefonu, koji očekujemo u novembru, kako javlja Android Police. Vodeći modeli smart telefona iz godine u godinu dolaze sa većom dijagonalom ekrana, pa je i Google, u saradnji sa kompanijom Motorola radio na fabletu, koji bi trebao da ima i senzor za očitavanje otiska prsta, piše SrboDroid.com.

Još nije poznatko koji će naziv imati ovaj model, a Google i Motorola ga interno zovu “Shamu”. Neimenovani izvor je “šapnuo” ovu informaciju ekipi iz Android Police portala, a uz to poslao iz screenshot iz developerskog programa, gde se jasno vidi o kom uređaju je reč. Iz screenshota se vidi da se radi o bugu u Android L, poslednjoj verziji OS-a koji je Google predstavio na poslednjem Google I/O.

Autori sa Android news bloga pominju da ovaj uređaj, “Shamu”, radi na kernelu koji je izvorno stvorio Google. Takve stvari se viđaju samo na Nexus telefonima i tabletima.

Da bismo pojasnili, kernel je centralni deo operativnog sistema koja upravlja načinom na koji software i hardware imaju interakciju. Recimo da je kernel most koji spaja software i hardware i obezbeđuje njihov zajednički rad.

izvor: http://mondo.rs