Sprečite infekciju računara malverom CryptoWall, ažurirajte svoj Flash Player bez odlaganja

Autorima exploit alata nije trebalo mnogo vremena da dodaju exploit za nedavno otkriveni 0-day Adobe Flash propust (CVE-2015-3113) u maliciozne alate.

v1_2403_2015-06-27

Francuski istraživač Kafeine upozorio je da exploit alat Magnitude od subote koristi propust u Flash Player 18.0.0.160 za napad na IE11 na Windows 7, dakle, samo četiri dana pošto je Adobe objavio zakrpu za bezbednosni propust u svom softveru.

Rezultat uspešnog napada je infekcija računara ransomwareom Cryptowall.

Autori exploit alata Magnitude u poslednje vreme su veoma brzi kada je u pitanju implementacija exploita za bezbednosne propuste u Flash Playeru. Ali samo je pitanje vremena kada će i drugi programeri dodati ovaj najnoviji exploit svojim alatima.

Oko 95% korisnika interneta ima instaliranu neku verziju Adobe Flash, a 55% od njih ima nezakrpljenu verziju Flasha.

Ovi podaci kompanije Secunia pokazuju zašto sajber kriminalci vole bezbednosne propuste u Flash Playeru.

Ako još uvek niste to uradili, što pre ažurirajte svoju Flash Player instalaciju. Adobe Flash Player instaliran sa Google Chromeom i Internet Explorerom na Windows 8.x se automatski ažurira, ali ostali korisnici ukoliko nisu odabrali opciju automatskog ažuriranja moraće sami to da urade.

Dobra je ideja i potpuno uklanjanje Flash Playera sa računara, ako ga ne koristite. Na kraju, da biste smanjili rizik od infekcije možete uključiti click-to-play funkciju koja postoji u popularnim browserima.

izvor: http://www.informacija.rs