Stiže nova opcija na Facebook – prodaja i kupovina među korisnicima.

Stiže nova opcija na Facebook – prodaja i kupovina među korisnicima.

Dovoljno će biti da kliknete na „Sell something„, odnosno „Prodaj nešto“ dugme, koje se nalazi pored ostalih uobičajenih dugmadi kad se piše status i grupi korisnika ćete moći da ponudite na prodaju bilo šta. Uz sliku „dobra“ koje se prodaje moći ćete da ubacite adresu na mapi gde se vrši preuzimanje, zakažete termin preuzimanja, okačite cenu, opis i drugo.

Facebook je potvrdio za portal The Next Web da je opcija prodaje zaista u planu, ali da se radi o prodaji stvari isključivo u Facebook grupama i da je servis tek u test fazi. Korisnicima će, pored pregleda oglasa, koji može da se „šeruje“ kao i sve drugo na Fejsu, biti ponuđena i opcija lajkovanja i komentarisanja. Isplivao je čak i link sa korisničkom podrškom i objašnjenjima za šta je Facebook odgovoran, a za šta ne prilikom kupovine i/ili prodaje.

Kakav će ovo samo udarac biti za domaće i strane sajtove na kojima se trenutno vrši prodaja starih ili novih stvari, kad se objavi za sve korisnike! Facebook prodaja sada je dostupna tek malom broju korisnika, a link za podršku radi i kod nas (pogledajte sliku u galeriji).

izvor: http://mondo.rs