Stižu Tesla i Supermen telefoni

Uskoro bi premijerno trebalo da vidimo smartfon uređaje koji sad nose kodne nazive Tesla i Supermen.

Asha

Microsoft sa Nokijom radi na razvoju još dva uređaja koja će biti predstavljena najkasnije za par nedelja, a za koje je postojanje potvrdio i jedan od direktora Microsofta, Stiven Elop.

Prvi je Supermen, pametan telefon s kojim će selfi slike izgledati bolje, jer će imati kameru spreda rezzolucije pet megapiksela, plus novi Nokijin softver za ulepšavanje, poput Glam Me aplikacije koju sada imaju Windows Phone korisnici. Taj telefon imaće i poleđinsku kameru rezolucije 6.5 megapiksela, Snapdragon 400 čipset, uključujući četvorojezgarni procesor, jedan gigabajt RAM memorije, osam interne i microSD proširenje do 128 gigabajta. Telefon će raditi na LTE i ostalim mrežama, a imaće bateriju od 2.200 mAh. Ovo je najverovatnije Lumija 730, odnosno naslednica modela Lumia 720.

Sa druge strane je još jedan pristupačan, ali specifikacijama bolje nakrcan mobilni uređaj, koji će imati i PureView kameru, a ličiće na Lumiju 930 i biće dosta tanji. Prema ranijim informacijama biće to možda Lumija 830, telefon koji će nositi ime „Nokia by Microsoft„.

Ostatak karakteristika ostaje nepoznat, ali je GSMArena portal naveo da je Stiven Elop na sastanku sa poslovnim partnerima prikazao oba modela, kako vizuelno, tako i u video klipovima, koji će uskoro biti prikazani u javnosti. Prema izvoru, koji je otkrio vest, premijera ovih uređaja očekuje se gotovo svakog dana.

I Tesla i Supermen biće „premijum“ izbor u svojoj klasi i cene će im biti pristupačne.

izvor: http://mondo.rs